Торт "Наполеон" на сковороді
Кухня
Інгредієнти:
Для коржів:
- 300 г борошна
- 200 г вершкового масла або маргарину
- 150 мл пива (найкраще світлого)
- щіпка солі
Для заварного крему:
- 1 л молока
- 300 г вершкового масла
- 200 г цукру
- 4 жовтки яєць
- 50 г борошна
- 1 пакетик ваніліну (2 г)
Рецепт приготування:
- Дістати вершкове масло з холодильника, порізати на невеликі шматочки. Залишити на 15-25 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно розтануло. Додати до масла пиво, сіль та поступово додавати борошно.
- Ретельно змішати ложкою, потім руками, накрити серветкою чи вологою тканиною і залишити на 5 хвилин. Потім ще раз добре вимісити тісто руками 2-3 хвилини.
- Розділити готове тісто для коржів на 8-9 рівних шматочків. Скотити з них кульки, покласти на тарілку або дошку, попередньо посипану борошном та відправити в морозильник на 10 хвилин.
- Поки тісто охолоджується, приготувати крем: з'єднати жовтки яєць, борошно та цукор у каструлі, влити склянку молока, збити віночком до однорідності. Поставити каструлю на вогонь і постійно помішувати, поки крем не нагріється. Після цього додати залишок молока тонким струмочком, швидко перемішуючи крем віночком.
- Після закипання знизити вогонь і варити заварний крем, постійно помішуючи його віночком, ще 3-5 хвилин до легкого загусання. В окремій мисці збити розм'якшене масло (300 г) міксером. Поступово додавати заварений теплий крем та перемішувати суміш до однорідності.
- Вийняти тісто з морозильника і по черзі розкатати кожну кульку в тонкий коржик на столі, посипаному борошном.
- Обережно перекласти розкатаний коржик на суху розігріту сковоріду. Проколоти виделкою якомога частіше. Як тільки він почне утворювати бульбашки, перевернути його і готувати далі до рум'яності.
- Поки перший корж смажиться, розкатати другу кульку тіста і так далі. Обсмажувати близько 1-2 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
- Обрізки від коржів злегка підсмажити на сковороді та подрібнити кухонним молотком або блендером.
- Посипати поверхню торта крихтою від обрізків і відправити в холодильник на ніч для просочення.
- Вийняти готовий торт "Наполеон" з холодильника, зняти знімний кільцевий каркас, нарізати торт на порційні шматочки. Приємного чаювання!
Рецепт подається з ностальгією за класичними смаками і відрізняється легкістю приготування. Цей варіант торту "Наполеон" ідеально підійде для тих, хто цінує смачну домашню випічку. Пориньте у атмосферу справжньої кулінарної майстерності разом з цим рецептом та насолоджуйтеся неперевершеним смаком кожного шматочку цього торта!