Торт "Наполеон" на сковороді

Торт "Наполеон" на сковороді
4.3
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 300 г борошна
  • 200 г вершкового масла або маргарину
  • 150 мл пива (найкраще світлого)
  • щіпка солі

Для заварного крему:

  • 1 л молока
  • 300 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 4 жовтки яєць
  • 50 г борошна
  • 1 пакетик ваніліну (2 г)

Рецепт приготування:

  1. Дістати вершкове масло з холодильника, порізати на невеликі шматочки. Залишити на 15-25 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно розтануло. Додати до масла пиво, сіль та поступово додавати борошно.
  2. Ретельно змішати ложкою, потім руками, накрити серветкою чи вологою тканиною і залишити на 5 хвилин. Потім ще раз добре вимісити тісто руками 2-3 хвилини.
  3. Розділити готове тісто для коржів на 8-9 рівних шматочків. Скотити з них кульки, покласти на тарілку або дошку, попередньо посипану борошном та відправити в морозильник на 10 хвилин.
  4. Поки тісто охолоджується, приготувати крем: з'єднати жовтки яєць, борошно та цукор у каструлі, влити склянку молока, збити віночком до однорідності. Поставити каструлю на вогонь і постійно помішувати, поки крем не нагріється. Після цього додати залишок молока тонким струмочком, швидко перемішуючи крем віночком.
  5. Після закипання знизити вогонь і варити заварний крем, постійно помішуючи його віночком, ще 3-5 хвилин до легкого загусання. В окремій мисці збити розм'якшене масло (300 г) міксером. Поступово додавати заварений теплий крем та перемішувати суміш до однорідності.
  6. Вийняти тісто з морозильника і по черзі розкатати кожну кульку в тонкий коржик на столі, посипаному борошном.
  7. Обережно перекласти розкатаний коржик на суху розігріту сковоріду. Проколоти виделкою якомога частіше. Як тільки він почне утворювати бульбашки, перевернути його і готувати далі до рум'яності.
  8. Поки перший корж смажиться, розкатати другу кульку тіста і так далі. Обсмажувати близько 1-2 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
  9. Обрізки від коржів злегка підсмажити на сковороді та подрібнити кухонним молотком або блендером.
  10. Посипати поверхню торта крихтою від обрізків і відправити в холодильник на ніч для просочення.
  11. Вийняти готовий торт "Наполеон" з холодильника, зняти знімний кільцевий каркас, нарізати торт на порційні шматочки. Приємного чаювання!

Рецепт подається з ностальгією за класичними смаками і відрізняється легкістю приготування. Цей варіант торту "Наполеон" ідеально підійде для тих, хто цінує смачну домашню випічку. Пориньте у атмосферу справжньої кулінарної майстерності разом з цим рецептом та насолоджуйтеся неперевершеним смаком кожного шматочку цього торта!