Новорічні пряники
Кухня
Світлі, хрусткі, ароматні новорічні пряники – це справжнє диво у світі кондитерського мистецтва. Їх аромат наповнює дім теплом і затишком, роблячи атмосферу чарівною. Секрет їхнього неповторного смаку – в поєднанні меду та ароматних спецій, які додають пряникам неперевершений колір та смакові нотки.
Інгредієнти:
- 300 г цільнозернового, житнього або пшеничного борошна (можна комбінувати)
- 150 г темного меду
- 1 яйце
- 80 г вершкового масла
- 2 ст.л. цукру
- 2 ч.л. розпушувача тіста
- ½ ч.л. меленої кориці
- ½ ч.л. меленого імбиру
- ¼ ч.л. меленого кардамону
- ¼ ч.л. меленої гвоздики
- ¼ ч.л. меленого мускатного горіху
Для глазурі:
- 2 ст.л. лимонного соку
- 100 г цукрової пудри
- харчові барвники - за бажанням
Рецепт приготування:
- Поріжте масло на кубики і з'єднайте в каструльці з медом та цукром. Розігрівайте медово-олійну суміш, постійно помішуючи, до повного розчинення кристаліків цукру.
- Просійте борошно через сито, пересипте в миску, додайте розпушувач, всі спеції та ретельно перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися.
- Додайте остиглу медову масу тонким струмочком до борошна (зробіть поглиблення у середині борошна та поступово доливайте рідину, перемішуючи борошно). Після того, як тісто почне збиратися, додайте сирий жовток і замісіть м'яке пряничне тісто (не менше 5 хвилин). При потребі додайте трохи більше борошна. Заверніть тісто у плівку і поставте у холодильник на декілька годин або навіть на ніч.
- Вийміть тісто з холодильника, розверніть плівку і розкатайте його до пласта товщиною близько 1 см. Виріжте з тіста різні фігурки за допомогою форм для печива чи пряників. Викладіть вирізані вироби на лист, вкритий пергаментом. Для отворів для стрічок зверху можна використовувати, наприклад, коктейльну трубочку.
- Печіть новорічні пряники при 180°C протягом 12-15 хвилин до готовності. Вийміть з печі та перекладіть на решітку, щоб вони повністю остигли. Тим часом приготуйте глазур: з'єднайте цукрову пудру з лимонним соком та ретельно перемішайте, доки не отримаєте однорідну консистенцію.
- Розділіть глазур на декілька частин відповідно до кількості барвників. За бажанням, додайте барвники та намалюйте красиві орнаменти на остигших пряниках. Подайте на стіл та насолоджуйтеся унікальним смаком новорічних пряників.
Радість та смак свята вже вдома! Приготуйте ці чарівні пряники разом зі своїми близькими та зануртесь у атмосферу новорічної казки.