Халава (цитрусова)

Кухня
Інгредієнти:
- 700 мл молока
- 300 г цукру
- 220 г манної крупи
- 200 г вершкового масла
- 40 г ізюму
- 40 г горіхів (на вибір)
- цедра половини апельсину
- спеції за смаком: шафран, мелена кориця та мускатний горіх
Рецепт приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти: очистіть горіхи від шкаралупи або шкірки, подрібніть на великі шматочки та підсмажте на сухій сковорідці до появи приємного аромату, часто помішуючи. Промийте ізюм теплою водою та просушіть на рушнику.
- Влийте молоко у каструлю, додайте цукор та всі спеції, поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння і проваріть близько хвилини. Додайте терту цедру апельсину, ізюм та продовжуйте варити ще кілька хвилин при слабкому кипінні, практично постійно помішуючи. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою та залиште поки в стороні.
- Повністю розтопіть вершкове масло на слабкому вогні у каструлі.
- В розтоплене масло висипте манну крупу і помішуйте на малому або середньому вогні, поки манка повністю не вбере масло і не стане золотистого кольору. Влийте гаряче молоко з ізюмом, цедрою та спеціями, добре перемішайте ложкою. Варіть при слабкому кипінні, помішуючи, поки манна крупа не вбере більшу частину молока, але трохи залишиться.
- Зніміть халаву з вогню, додайте оріхи, перемішайте і накрийте кришкою. Залиште на 10-15 хвилин під кришкою. Подавайте індійську страву "Халава" теплою, розкладеною по тарілках. Смачного!
Індійська кухня славиться просто шаленою кількістю ароматних спецій та неймовірних смаків. Халава - це лише одна з безмежних варіацій солодких десертів, які ви можете спробувати. Ця страва не тільки доставить вам насолоду, а й перенесе вас в чарівний світ індійської культури та кулінарії.