Халава (цитрусова)

Халава (цитрусова)
4.5
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 мл молока
  • 300 г цукру
  • 220 г манної крупи
  • 200 г вершкового масла
  • 40 г ізюму
  • 40 г горіхів (на вибір)
  • цедра половини апельсину
  • спеції за смаком: шафран, мелена кориця та мускатний горіх

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти: очистіть горіхи від шкаралупи або шкірки, подрібніть на великі шматочки та підсмажте на сухій сковорідці до появи приємного аромату, часто помішуючи. Промийте ізюм теплою водою та просушіть на рушнику.
  2. Влийте молоко у каструлю, додайте цукор та всі спеції, поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння і проваріть близько хвилини. Додайте терту цедру апельсину, ізюм та продовжуйте варити ще кілька хвилин при слабкому кипінні, практично постійно помішуючи. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою та залиште поки в стороні.
  3. Повністю розтопіть вершкове масло на слабкому вогні у каструлі.
  4. В розтоплене масло висипте манну крупу і помішуйте на малому або середньому вогні, поки манка повністю не вбере масло і не стане золотистого кольору. Влийте гаряче молоко з ізюмом, цедрою та спеціями, добре перемішайте ложкою. Варіть при слабкому кипінні, помішуючи, поки манна крупа не вбере більшу частину молока, але трохи залишиться.
  5. Зніміть халаву з вогню, додайте оріхи, перемішайте і накрийте кришкою. Залиште на 10-15 хвилин під кришкою. Подавайте індійську страву "Халава" теплою, розкладеною по тарілках. Смачного!

Індійська кухня славиться просто шаленою кількістю ароматних спецій та неймовірних смаків. Халава - це лише одна з безмежних варіацій солодких десертів, які ви можете спробувати. Ця страва не тільки доставить вам насолоду, а й перенесе вас в чарівний світ індійської культури та кулінарії.