Торт "Бите скло"

Торт "Бите скло"
4.4
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л води
  • 0,5 кг сметани 15%
  • 3 упаковки сухого концентрату для желе
  • 100-120 г цукру
  • 1 ст.л. желатину (20-25 г)
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Для приготування желе візьміть три упаковки різних вкусів та кольорів. Розкладіть їх у різні каструлі.
  2. Залийте кожну з сумішей 350 мл окропу та ретельно перемішайте, поки сухий залишок повністю не розчиниться. Або дотримуйтесь інструкцій на упаковці, зменшивши кількість води для збільшення густоти.
  3. Після охолодження поставте каструлі або миски з розчинами в холодильник на 3-4 години, щоб желе повністю застигло.
  4. Через вказаний час витягніть застигле желе з посудин і наріжте його великими кубиками, що створить "бите стекло" для торту зі сметанним желе.
  5. Перенесіть всі шари желе в одну миску та поставте в холодильник.
  6. Викладіть желатин у миску, залийте 150 мл холодної води та залиште на 10-15 хвилин для набухання. Розігрійте суміш на водяній бані до повного розчинення желатину, уникайте кипіння. Знявши з водяної бані, залиште охолоджуватися.
  7. В миску зі сметаною додайте ванілін та цукор, ретельно змішайте.
  8. Збийте сметанний крем на середній швидкості міксера протягом 3-4 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.
  9. Додайте розчинений желатин до сметанного крему та мішайте ще 1-2 хвилини.
  10. Перекладіть різнокольорове "бите скло" желе в велику миску, залийте сметанним кремом і перемішайте.
  11. Покладіть суміш крему та желе в велику миску, покриту плівкою. Рівномірно розподіліть та вирівняйте поверхню. На верх можна додати печиво, горіхи, бісквіт і т.д. Поставте в холодильник на 3-4 години.
  12. Перед подачею, витягніть торт із форми, прикрасьте за смаком – горішками, тертим шоколадом, мармеладом, цукерками чи кокосовою стружкою.
  13. Для створення однокольорового шару желе на вершині, налийте невелику кількість приготовленого кольорового желе у дно форми та залиште остигати. Потім додайте різнокольорове желе з кремом на верх.
  14. Наріжте "Бите скло" зі сметанним желе на порційні шматочки та насолоджуйтеся смаком та виглядом цього неймовірного десерту! Смачного!

Рецепт торту "Бите скло" зі сметанним желе - це захоплюючий кулінарний шедевр, який обов'язково здивує вашу сім'ю та гостей. Його яскраві кольори та ніжний сметанний крем створюють неперевершений смаковий досвід. Такий десерт буде чудовою прикрасою будь-якого свята та додасть йому особливого шарму. Подаруйте собі та своїм близьким задоволення від цього неймовірного творіння кулінарного мистецтва!