Торт "Бите скло" на йогурті

Торт "Бите скло" на йогурті
4.3
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 мл йогурту (краще класичного, без фруктових наповнювачів)
  • 200 г пісочного цукрового печива
  • 3 упаковки сухих сумішей для желе (з різними кольорами)
  • 5-6 ст.л. цукру (якщо йогурт не дуже солодкий)
  • 70 г вершкового масла
  • 2 ст.л. желатину (без гірки)

Рецепт приготування:

  1. Вилийте вміст кожної упаковки суміші для желе в окрему миску або каструлю, додайте, згідно інструкції, кип'яток в кожну ємність і ретельно розмішайте, доки суміш повністю не розчиниться. Охолодіть суміш до кімнатної температури, після чого приберіть миски з желе до холодильнику на 3-4 години, щоб воно повністю затверділо.
  2. Поки желе застигає, змішайте ретельно подрібнене пісочне печиво з розтопленим вершковим маслом (можна нарізати масло на маленькі шматочки і залишити їх на півгодини в теплі, або трохи розтопити в мікрохвильовці). Збийте масло разом з печивом у блендері до однорідної консистенції. Якщо блендера немає, можна використовувати звичайну виделку та розім'яти масло вручну. Рівномірно розподіліть отриману крихту по дну форми для випічки і добре ущільніть пальцями.
  3. Желатин викладіть в склянку та залийте його 100 мл холодної води + 50 мл холодного йогурту. Перемішайте, залиште на 10-15 хвилин для набухання. Потім поставте склянку на водяну баню і розігрівайте желатин, постійно помішуючи, до повного розчинення крихти (не доводьте до кипіння, інакше суміш втратить свої желіруючі властивості). Зніміть з водяної бані, охолодіть до кімнатної температури і змішайте з залишком йогурту (останній повинен бути не з холодильника, тобто трохи теплим).
  4. Наріжте застигле желе на кубики, покладіть у велику миску, залийте йогуртовим кремом і перемішайте. Викладіть вміст миски у форму згори на підготовлене печиво. Затягніть верх форми харчовою плівкою та приберіть торт "Бите скло" у холодильник принаймні на 4 години (можна на ніч).
  5. Після застигання шару йогуртового желе вийміть плівку, зніміть знімне кільце і прикрасьте торт "Бите скло" на йогурті як на фото, або за вашим бажанням. Наріжте торт на порційні шматочки і подавайте охолодженим. Смачного!

Цей рецепт торту "Бите скло" з йогуртом - ідеальний варіант для літнього солодкого задоволення. Його освіжаючий смак та чудовий вигляд роблять його відмінним додатком до будь-якого свята або зустрічі з друзями. Спробуйте створити цю неймовірну смакоту і насолоджуйтеся неперевершеним смаком та текстурою!