Торт на сковороді зі згущеним молоком

Торт на сковороді зі згущеним молоком
4.5
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для торту на сковороді:

  • приблизно 450 г борошна
  • 1 банка НЕвареного згущеного молока (приблизно 350 г)
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. соди (гашеної оцтом)
  • щіпка солі

Крем на основі вареного згущеного молока:

  • 350-400 г згущеного вареного молока
  • 180-200 г вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. У мисці збити яйце виделкою або міксером разом із половиною згущеного молока. Додати третину борошна та добре розмішати до однорідності. Потім погасити соду, швидко вмішати її у тісто та залишити на декілька хвилин.
  2. Поступово додавати ще третину борошна (половину від залишку). Долити залишок згущеного молока, перемішати та висипати залишок борошна. Замісити руками гладке та щільне тісто.
  3. Розділити тісто на 8 рівних частин, з яких скотити кульки.
  4. Кожну кульку по черзі розкатати в тонкий круглий шар на присипаній борошном поверхні діаметром 28-30 см.
  5. Акуратно двома руками перенести розкатане тісто на розігріту сковорідку (суху, без масла) та підрум'янити з обох боків на середньому вогні. Для кожного коржу може знадобитися 1-2 хвилини смаження.
  6. Таким чином приготувати всі коржі на сковороді для торта.
  7. Перекласти їх в бік, дати охолонути. Обрізати коржі за формою для випічки або великою тарілкою, видалити зайве гострим ножем і подрібнити до крупної крихти.
  8. Поки коржі охолоджуються, вийміть вершкове масло з холодильника і наріжте його на шматочки. Через 15-20 хвилин воно стане дуже м'яким та пластичним.
  9. Коли масло стане м'яким, збийте його міксером на високій швидкості до пишності. Поступово додавайте ложкою варене згущене молоко та перемішуйте після кожної додаваної порції до рівномірного кольору. Збивайте крем, доки закінчиться все згущене молоко.
  10. Намастіть отриманим кремом кожен корж зверху, складіть коржі стопкою один на одного.
  11. Рівномірно обсипте торт подрібненою крихтою від коржів та відправте в холодильник на ніч або 8 годин для просочення.
  12. Після вказаного часу наріжте готовий торт зі згущеним молоком на порційні шматочки та подавайте до столу. Смачного чаювання!

Рецепт торту на сковороді зі згущеним молоком - це чудовий спосіб порадувати себе та гостей вишуканим та смачним десертом. Тісто, рум'яні та хрусткі коржі, ніжний крем - це поєднання, яке вразить кожного. Спробуйте створити цей шедевр завдяки своїй кулінарній майстерності!