Дитячий морквяний торт

Дитячий морквяний торт
3.9
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти: 

  • 2 невеликі моркви
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 0,5 апельсину
  • 1/4 ч.л. розпушувача

Крем для дитячого морквяного торта:

  • 3 ст.л. маскарпоне
  • 3 ст.л. вершкового сирного сиру
  • 2 ст.л. сметани 20%

Рецепт приготування:

  1. Яйця для приготування морквяного бісквіту мають бути кімнатній температурі. Вбити їх в миску та легко збити віночком.
  2. Не перестаючи збивати яйця віночком, додати тонким струмком цукор. Збивати віночком до утворення піни.
  3. Моркву очистити та подрібнити за допомогою блендеру (або натерти на дрібній тертці). Додати моркву до яєчної суміші.
  4. Поступово додати до тіста борошно та замісити до однорідності.
  5. З половини апельсину вичавити сік та процідити його через сито від кісточок і м'якоті. Додати сік до моркв'яного тіста для торту, розмішати.
  6. Вершкове масло повинно бути м'яким або розтопленим та охолодженим. Перелити його до тіста.
  7. Відразу після цього додати розпушувач та перемішати.
  8. Перелити тісто в форму для випікання, змащену вершковим маслом та посипану борошном. Випікати морквяний торт близько півгодини при 180С до легкої рум'яності. Вийняти форму з духової шафи, накрити фольгою і залишити до повного охолодження.
  9. Тим часом приготувати крем: з'єднати сметану з сирним вершковим сиром та маскарпоне в мисці та перемішати до однорідної консистенції.
  10. Бісквіт вийняти з форми, розрізати на два коржі, промазати між ними та поверх другого коржа кремом. Прибрати дитячий морквяний торт на ніч у холодильник для просочення.
  11. Готовий тортик прикрасити за вашим смаком, нарізати на порційні шматочки та подавати діткам до столу. Смачного!

Сміливо спробуйте приготувати цей торт - це чудовий спосіб додати в раціон дітей більше овочів без жодної боротьби! Він не тільки смачний, але й поживний. Морква містить багато бета-каротину, необхідного для здоров'я очей та шкіри. Спробуйте створити свою власну варіацію цього торту, додавши горіхи чи сухофрукти до тіста, або прикрасьте його кольоровими цукровими великодніми яйцями для особливого святкового настрою!