Торт капучіно

Торт капучіно
4.0
(13)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г м'якого вершкового масла
  • 250 г коричневого цукру
  • 300 г борошна
  • 4 збитих яйця
  • 50 г підсмажених та нарізаних грецьких горіхів
  • 200 мл дуже міцної охолодженої кави

Для крему:

  • 500 г маскарпоне
  • 2 столові ложки коричневого цукру
  • Какао порошок для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 160/180С. Викладіть форму для випічки пекарським папером.
  2. Використовуючи міксер, змішайте м'яке масло та коричневий цукор. Додайте яйця та борошно, змішуючи до однорідної маси.
  3. Додайте підсмажені грецькі горіхи та половину кави. Змішайте до однорідності.
  4. Випікайте бісквіт протягом 30 хвилин.
  5. Охолодіть бісквіт та розріжте його пополам вздовж. Полийте кожний шматочок 2 столовими ложками кави та дайте охолонути повністю.
  6. Під час того, як бісквіт охолоджується, зробіть крем.
  7. В мисці збийте маскарпоне разом з залишком коричневого цукру та кави, доки не отримаєте однорідну суміш.
  8. Нанесіть близько половини крему на перший бісквіт, покладіть зверху другий бісквіт та покрийте його залишком крему.
  9. Прикрасьте крем порошком какао та подавайте торт охолодженим поруч з вашою улюбленою кавою.

Цей рецепт торта "Капучіно" відмінно підійде для ранкової чи післяобідньої кави. Гаряча кава та насичений смак цього торта зроблять ваші будні більш насиченими та смачними. Якщо ви бажаєте додати трохи більше розкоші до цього десерту, спробуйте додати до крему трохи коньяку чи бренді. Також ви можете додати в бісквіт невелику кількість темного шоколаду для додаткового смаку. Приготуйте цей торт та поділіться ним з друзями та рідними!