Шоколадно-ванільний мраморний пиріг

Шоколадно-ванільний мраморний пиріг
4.2
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 225 г розм'якшеного вершкового масла
  • 225 г цукрової пудри
  • 4 яйця
  • 225 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 3 ст.л. молока
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 2 ст.л. какао-порошку

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160/180С. Покладіть пергаментну бумагу в діаметрі 20 см в форму для запікання.
  2. Якщо ви хочете зробити процес приготування пирога простішим, помістіть усі інгредієнти (крім какао-порошку) в кухонний комбайн і змішайте протягом 1-2 хвилин до однорідної маси. Якщо ви вирішили змішувати вручну, збийте масло та цукор разом, потім додайте яйця по одному, ретельно перемішуючи після кожного додавання. Додайте борошно та молоко, доки суміш не стане однорідною.
  3. Розділіть отриману суміш на 2 рівні частини і покладіть їх в окремі ємності. Додайте какао-порошок до однієї частини, а ванільний екстракт - до іншої. Використовуйте різні ложки для кожної частини тіста, чергово кладіть їх у форму.
  4. Обережно проведіть ложкою через центр форми, щоб створити мраморний ефект. Кожного разу використовуйте окрему ложку для шоколадного і ванільного тіста та чергово кладіть їх у форму. Повторюйте до тих пір, поки весе тісто не закінчиться.
  5. Випікайте пиріг протягом 45-55 хвилин. Дайте йому вистигти перед подачею.
  6. Подавайте шоколадно-ванільний мраморний пиріг з чаєм або кавою, насолоджуючись згадками про своє дитинство.

Цікавий факт:

Мраморний пиріг виник у Німеччині у XVIII столітті і з того часу став популярним по всьому світу. У багатьох країнах використовують різні інгредієнти для створення мраморного ефекту, такі як мигдаль, лимон або кава. Також цей пиріг можна подавати зі збитими вершками або морозивом, щоб створити ще більш насичений смак.