Морквяний пиріг з апельсином

Морквяний пиріг з апельсином
4.5
(5)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 175г коричневого (або звичайного) цукру
  • 175 мл соняшникової олії
  • 3 великих яйця, слабо збиті
  • 140г тертої моркви (близько 3 середніх)
  • 100г ізюму
  • терта цедра 1 великого апельсина
  • 175г борошна
  • 1 чайна ложка соди
  • 1 чайна ложка молотої кориці
  • ½ чайної ложки тертого мускатного горіха (свіжонатертий дасть вам кращий аромат)

Для глазурі:

  • 175г цукрової пудри
  • 1,5-2 столові ложки апельсинового соку
  • 200 мл вершків 15%

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160/180 °C. Покладіть пергаментний папір на форму для запікання.
  2. У велику миску повну додати цукор, масло та яйця. Змішати дерев'яною ложкою. Додати терту моркву, ізюм та цедру апельсина.
  3. В іншій мисці змішати борошно, соду та спеції. Просійте цю суміш у миску з маслом, яйцями та морквою. Помішайте все ретельно, суміш повинна бути досить м'якою та майже рідкою.
  4. Розлийте суміш у підготовлену форму та печіть протягом 40-45 хвилин, доки пиріг не стане твердим та еластичним на дотик в центрі. Дайте пирогу охолонути та вийміть його з форми.
  5. Відбити всі інгредієнти для глазурі в маленькій мисці, доки вони не стануть однорідними. Поставити пиріг на тарілку та прикрасити його глазур'ю будь-яким малюнком на ваш смак.

Подання:

Цей морквяний пиріг з апельсиновою глазур'ю виглядає чудово на столі та є чудовим десертом для будь-якої пори року. Скуштуйте його з чашкою свіжої кави або чаю. Для більш яскравого смаку, можете додати до тіста горіхи. Пиріг також можна подати з ванільним морозивом чи вершками. Зробіть свій день більш особливим і насолодіться смаком цього чудового пирога!