Морквяний пиріг з апельсином
Кухня
Інгредієнти:
- 175г коричневого (або звичайного) цукру
- 175 мл соняшникової олії
- 3 великих яйця, слабо збиті
- 140г тертої моркви (близько 3 середніх)
- 100г ізюму
- терта цедра 1 великого апельсина
- 175г борошна
- 1 чайна ложка соди
- 1 чайна ложка молотої кориці
- ½ чайної ложки тертого мускатного горіха (свіжонатертий дасть вам кращий аромат)
Для глазурі:
- 175г цукрової пудри
- 1,5-2 столові ложки апельсинового соку
- 200 мл вершків 15%
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 160/180 °C. Покладіть пергаментний папір на форму для запікання.
- У велику миску повну додати цукор, масло та яйця. Змішати дерев'яною ложкою. Додати терту моркву, ізюм та цедру апельсина.
- В іншій мисці змішати борошно, соду та спеції. Просійте цю суміш у миску з маслом, яйцями та морквою. Помішайте все ретельно, суміш повинна бути досить м'якою та майже рідкою.
- Розлийте суміш у підготовлену форму та печіть протягом 40-45 хвилин, доки пиріг не стане твердим та еластичним на дотик в центрі. Дайте пирогу охолонути та вийміть його з форми.
- Відбити всі інгредієнти для глазурі в маленькій мисці, доки вони не стануть однорідними. Поставити пиріг на тарілку та прикрасити його глазур'ю будь-яким малюнком на ваш смак.
Подання:
Цей морквяний пиріг з апельсиновою глазур'ю виглядає чудово на столі та є чудовим десертом для будь-якої пори року. Скуштуйте його з чашкою свіжої кави або чаю. Для більш яскравого смаку, можете додати до тіста горіхи. Пиріг також можна подати з ванільним морозивом чи вершками. Зробіть свій день більш особливим і насолодіться смаком цього чудового пирога!