Льєзькі вафлі
Кухня
Інгредієнти:
- 350 г борошна
- 3 яйця
- 200 г перлинного цукру (або кристалічного цукру)
- 150 г вершкового масла
- 150 мл молока
- 30 г свіжих дріжджів
- 20 г ванільного цукру
- дрібка солі
Інструкція:
- Розріжте вершкове масло на кубики і залиште його у кімнатній температурі на 30-60 хвилин, щоб воно стало м'яким. Нагрійте яйця до кімнатної температури.
- Підігрійте молоко до 38-40 градусів, додайте ванільний цукор і добре перемішайте. У окрему миску налейте дріжджі та додайте солодке ванільне молоко. Покладіть дріжджову суміш у тепле місце (близько 30 градусів) на 15-20 хвилин.
- Збийте яйця в окремій мисці з сіллю, потім просійте борошно і додайте до яєчної маси, добре перемішуючи, щоб утворити густе тісто.
- Поступово вмішуйте підігріте молоко з дріжджами в тісто, перемішуючи його, додайте вершкове масло і знову перемішайте, доки тісто не стане однорідним. Накрийте миску з тістом рушником або кухонною серветкою, залиште його протягом години в теплому місці.
- Коли тісто збільшиться вдвічі, додайте перлинний цукор і помішайте ложкою. Розігрійте вафельницю згідно з інструкцією, розмістіть на ній невелику кількість тіста та прикрийте кришкою. Випікайте вафлі приблизно 2-3 хвилини до золотистої корочки (залежно від вашої вафельниці).
- Перенесіть готові вироби на тарілку, накрийте мискою, щоб вони повільніше остигали. Повторюйте процес з рештою тіста. Подаються Льєзькі вафлі як теплими, так і остудженими. Найкраще підходять з молоком або свіжо-завареною кавою. Смачного!
Цікавий факт:
Льєзькі вафлі виникли в Льєзі, місті в південній частині Бельгії. Вони відрізняються від класичних бельгійських вафель товстішою і плотнішою текстурою, а також унікальним карамельним смаком завдяки додаванню перлинного цукру. Сьогодні Льєзькі вафлі є популярним десертом не тільки в Бельгії, але і по всьому світу.