Малиновий пиріг з пелюстками мигдалю

Малиновий пиріг з пелюстками мигдалю
4.6
(13)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 140 г молотого мигдалю
  • 140 г розм'якшеного вершового масла
  • 140 г цукрової пудри
  • 140 г муки
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 250 г малини
  • 2 столові ложки пластівців мигдалю та 1 столова ложка цукрової пудри для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160/180°C.
  2. Змішайте в одній мисці молотий мигдаль, вершкове масло, цукор, муку, яйця та ванільний екстракт до однорідної маси.
  3. Перекладіть отриману масу в форму для випічки, покриту пергаментом. Розподіліть половину тіста по дну форми.
  4. Розкладіть ягоди малини на тісто. Якщо залишаться ягоди, можна використати їх для прикраси.
  5. Залийте малинову начинку рештою тіста.
  6. Прикрасьте пластівцями мигдалю та запікайте в духовці на 50 хвилин до золотистого кольору.
  7. Після випікання вийміть пиріг з форми та посипте цукровою пудрою.

Малина містить велику кількість вітамінів та антиоксидантів, які допомагають зміцнити імунну систему та збільшують ефективність роботи мозку. Мигдаль, містить багато білкових речовин, які корисні для здоров'я серця та зменшення ризику розвитку захворювань, пов'язаних із старінням. Цей пиріг може стати не тільки смачним, але і корисним десертом для всієї родини.

Якщо у вас є багато малини, яку треба використати, то цей рецепт - ідеальний спосіб використати цю ягоду. Ви можете випікати пироги та заморожувати їх для майбутнього використання, або поділитися з друзями та родиною, які будуть раді отримати смачну та корисну ласощі.

Також, ви можете змінювати начинку пирога в залежності від сезону та доступності інших фруктів. Замість малини можна використовувати полуницю, вишні, яблука або груші. Експериментуйте та насолоджуйтеся новими смаками та ароматами.