Пиріг з м'ясом та сиром із листкового тіста

Пиріг з м'ясом та сиром із листкового тіста
4.3
(12)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового тіста
  • 600 г курячого філе
  • 200 мл сметани 10% (можна замінити на курячий бульйон)
  • 150 г сухого рису
  • 2 яйця
  • 100 г сиру Фета
  • 100 г будь-якого твердого сиру
  • 50 г пармезану
  • декілька стебел зеленої цибулі та петрушки
  • 1 ст.л. молотої паприки
  • сіль та перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте куряче філе, обсушіть і опустіть в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варіть куряче філе приблизно 30 хвилин після закипання, а потім вийміть його на тарілку та залиште остудитися.
  2. Рис всипте в дуршлаг, добре промийте під струменем прохолодної води та дайте їй стекти. Висипте промитий рис в каструлю з багатою кількістю киплячої підсоленої води, варіть його приблизно 20 хвилин майже до готовності. Злийте воду, накрийте каструлю кришкою.
  3. Листкове тісто вийміть на стіл, присипаний борошном, накрийте харчовою плівкою та залиште розморожуватися. Куряче філе порізати на шматочки невеликого розміру, всі види сиру натерти на крупній терці (Фету можна розм'яти вилкою). Зелень промийте та дрібно поріжте.
  4. Змішайте в каструлі або мисці куряче філе, твердий сир, Фету, рис, зелень, паприку, сіль, перець та перемішайте. Тісто тонко розкатайте в прямокутний пласт, по центру викладіть начинку (по краях начинки має залишатися близько 5 см тіста).
  5. По всьому периметру прямокутника між начинкою та краєм тіста викладіть натертий пармезан. Зверніть вільні краї тіста разом з сиром рулетиком, підтримуючи ними начинку. Духовку розігрійте до 180С, противень змастіть рослинною олією або вкрийте папером, покладіть на нього пиріг.
  6. Яйця вбийте в невелику миску та збийте виделкою. Рівномірно залийте начинку сметаною або курячим бульйоном, а потім змастіть яєчною сумішшю. Відправте противень в розігріту духовку.
  7. Випікайте пиріг з м'ясом та сиром до рум'яної скоринки приблизно півгодини. Вийміть противень та дайте пирогу трішки постояти. Поріжте теплий або повністю остуджений курячий пиріг з сиром порційними шматочками та подавайте до столу. Смачного!

Цей пиріг з м'ясом та сиром можна подавати як головну страву, або як закуску на святковий стіл. Він також чудово підійде для пікніка або вечері з друзями. Начинка може бути різною, в залежності від ваших смакових вподобань - спробуйте додати гриби, овочі або інші види сиру. Цей пиріг дуже ситний та смачний, тому один шматочок може задовольнити ваш апетит на довгий час. Він також чудово підходить для зберігання - ви можете зберегти його у холодильнику та підігріти в мікрохвильовій пічі або духовці на наступний день.

Листкове тісто - це дуже універсальний інгредієнт, який можна використовувати для приготування багатьох різних страв, включаючи солодкі і солоні. Ви можете експериментувати з різними начинками та спеціями, щоб створювати нові смакові поєднання.

Цей пиріг з м'ясом та сиром - ідеальний вибір для тих, хто любить ситні та смачні страви. Він також дуже простий у приготуванні, тому ви можете легко створити його у будь-який час. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся чудовим смаком!