Торт із свинячої печінки

Торт із свинячої печінки
5.0
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л молока (+ 250 мл для млинців)
  • 0,5 л води
  • 0,5 кг свинячої печінки
  • 2 цибулини
  • 2 морквини
  • 200 гр майонезу
  • близько 150 гр борошна
  • 2 яйця
  • 1 болгарський перець
  • невеликий пучок зелені
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Головний секрет смачного торта зі свинячої печінки в тому, що потрібно замочити головний інгредієнт у молоці або суміші молока з водою. Свинячу печінку промити, покласти в миску і залити молоком із водою.
  2. Залишити свинячу печінку в молоці мінімум на 1,5 години, краще на 2-3 у прохолодному місці. Потім вийняти печінку з молока, обсушити паперовим рушником і пропустити через м'ясорубку. Вбити в миску з печінковим фаршем яйця і ретельно перемішати.
  3. Потім поступово підмішати борошно і вимісити масу до однорідної консистенції. Помішуючи печінкову масу, влити тонкою цівкою молоко. "Тісто" для печінкових оладок має вийти за густотою таке ж, як на млинці (або як рідка сметана). Посолити й поперчити тісто за смаком, розмішати.
  4. Сковорідку змастити 1 ч. л. рослинної олії та поставити на вогонь. На розігріту пательню влити приблизно половину ополоника печінкового тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну. Випікати печінковий млинець близько 2 хвилин з кожного боку до готовності.
  5. Таким чином просмажити млинці з решти печінкового тіста і скласти їх стопкою на тарілку. Приготувати начинку для торта зі свинячої печінки. Цибулю почистити і дрібно порізати, моркву почистити і натерти на тертці. Часник очистити та порізати маленькими шматочками.
  6. На пательні розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії та викласти цибулю з часником. Смажити суміш 2-3 хвилини до золотистого кольору, помішуючи. Потім додати моркву і перемішати. Смажити овочі на середньому вогні ще 3-4 хвилини до м'якості.
  7. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Болгарський перець вимити, розрізати на дві частини та видалити насіння. Порізати перець соломкою або невеликими кубиками. Зелень промити та подрібнити.
  8. Покласти печінковий млинець на тарілку, змастити його близько 1-1,5 ст.л. майонезу і покрити засмажкою. Потім посипати подрібненою зеленню і болгарським перцем. Накрити начинку другим печінковим млинцем, покрити начинкою. Таким чином скласти весь печінковий торт із решти інгредієнтів. Поверхню також змастити майонезом.
  9. Торт зі свинячої печінки має настоятися в холодильнику не менше 4 годин. Через зазначений час можна вийняти страву з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу, прикрасивши на свій смак. Смачного!