Смачний млинцевий торт із печінкою
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для млинців:
- 500 мл молока
- 150 гр борошна
- 2 яйця
- 100 мл чистої води
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. цукру
- пів ч.л. солі
Начинка з печінки для млинцевого торта:
- 0,5 кг курячої або яловичої печінки
- 1 велика цибулина
- майонез - опціонально
- кілька гілочок кропу і петрушки
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування млинців для млинцевого торта з печінкою. Яйця вбити в миску, додати сіль, цукор і збити виделкою або вінчиком до однорідності. Потім влити більшу частину теплого молока і ще раз збити.
- Просіяти через сито борошно і вимішати тісто до однорідності. Помішуючи тісто ложкою, влити тепле молоко, що залишилося, і воду. Влити в тісто рослинну олію і розмішати. Якщо ви використовуєте яловичу печінку - промити її, покласти в миску і залити молоком або водою (можна змішати молоко з водою).
- Яловича печінка має настоятися в молоці або воді не менше півгодини. Сковорідку змастити півч.л. олії та поставити на вогонь. На розпечену сковорідку з олією влити приблизно половину ополоника тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну.
- Просмажити млинець з обох боків до рум'яності (близько 2 хвилин) і перекласти на тарілку. Таким чином просмажити млинці з тіста, що залишилося, і скласти їх стопкою, залишити остигати.
- Злити воду/молоко з яловичої печінки і покласти в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити яловичу печінку приблизно 40 хвилин за слабкого кипіння. Якщо на поверхні бульйону з'являється піна - її необхідно знімати.
- Курячу печінку необхідно варити близько 15 хвилин при слабкому кипінні (без попереднього замочування). Якщо утвориться піна - її також треба знімати. Вийняти печінку з каструлі з киплячою водою і просушити паперовим рушником.
- Пропустити гарячу печінку через м'ясорубку. Цибулю очистити й порізати дрібними шматочками. На пательні розігріти пару ложок олії і викласти цибулю. Смажити її 2-3 хвилини до золотистого кольору, помішуючи.
- Потім додати печінку і продовжувати обсмажувати все разом ще 3-5 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Ближче до кінця додати сіль і перець за смаком. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати.
- Скласти млинцевий торт із печінкою на тарілку таким чином: остиглий млинець покласти на тарілку і змастити його 2-3 ч.л. майонезу. Покрити змащений майонезом млинець начинкою з печінки та цибулі, накрити другим млинцем. Змастити млинець майонезом, викласти начинку і накрити третім млинцем.
- Повторити процедури в тому ж порядку, поки не закінчаться продукти. Кріп і петрушку промити, нашаткувати. Змастити поверхню і боки торта майонезом, прикрасити подрібненою зеленню.
- Млинцевий торт із печінкою має настоятися в холодильнику не менше 2 годин. Через зазначений час можна вийняти страву з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Українська кухня багата на страви з печінкою, оскільки це популярний і смачний інгредієнт. Печінка багата на білки, вітаміни та мікроелементи, що робить її корисною для організму. Вона часто використовується в українських стравах, таких як "миски з печінкою" або "печінка по-українськи".