Рецепт: Паштет із сиру

Рецепт: Паштет із сиру
3.7
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 велика куряча грудка близько 800 гр
  • 200 гр твердого сиру
  • 2 цибулини
  • 150 гр вершкового масла (+ 1 ст.л. для смаження)
  • 2 ст.л. сметани
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Духовку розігріти до 200С. Курячу грудку промити, натерти сіллю, перцем і змастити сметаною. Покласти грудку у форму, застелену фольгою і прикрити її зверху краями фольги, відправити в розігріту духовку.
  2. Запікається куряча грудка близько 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності вийняти форму і розгорнути краї фольги, відправити форму в розігріту духовку і випікати м'ясо до готовності. Дістати форму з духової шафи і залишити остигати.
  3. Тим часом приготувати інші інгредієнти для паштету з сиру. На пательні розігріти 1 ст.л. вершкового масла, цибулю почистити і дрібно порізати. Обсмажити цибулю до золотистого кольору, помішуючи, протягом 4-5 хвилин.
  4. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 15 хвилин, щоб воно стало м'яким. Потім пропустити куряче філе, сир і смажену цибулю через м'ясорубку в миску. Отриману масу ще 1-2 рази пропустити через м'ясорубку.
  5. Додати до паштету з сиру підтале вершкове масло і ретельно перемішати. Якщо сирний паштет вийшов сухуватий, можна розбавити його трохи бульйоном, жирними вершками або розтопленим вершковим маслом.
  6. Паштет із сиру вже солоний через сир і курячу грудку, але можна додати трохи за смаком. Охолодити паштет у холодильнику і подавати до столу як закуску. Смачного!

Паштети популярні в багатьох кухнях світу. Вони мають свої особливості в різних країнах, використовуючи різні види м'яса та інгредієнтів. У Франції паштети є важливою складовою французької гастрономії та відомі своєю різноманітністю і витонченістю смаку. Також паштети вважаються чудовим супутником до вина або пива, доповнюючи його смакові ноти.