Торт із шоколадного печива

Торт із шоколадного печива
4.2
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 12 шт. шоколадного печива "Орео" (або іншого шоколадного пісочного печива)
  • 250 г вершкового сиру Маскарпоне
  • 120 мл молока
  • 1 ст.л. цукру
  • щіпка ванілі

Шоколадна глазур для торта:

  • 150 мл сметани 20%
  • 100 г чорного шоколаду
  • 1 ст.л. кокосової стружки для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте близько 3 ст.л. молока, розчиніть у ньому цукор до повного розчинення кристаликів. За допомогою міксера на середній швидкості збийте вершковий сир, поступово додаючи підсолоджене молоко та ванілін.
  2. Розігрійте залишок молока до кімнатної або трохи більше теплої температури. Обмакніть кожне печиво в молоко на 1 секунду, а потім перекладіть на тарілку.
  3. Змастіть кремом поверхню кожного печива (крім одного шматочка). Вкладіть у форму для випічки, покриту харчовою плівкою, невелику кількість крему, розподіліть його по дну форми, а потім укладайте печиво шарами так, щоб між ними не було прогалин.
  4. Заповніть боки торта і покрийте верх останнім залишком крему. Накрийте все харчовою плівкою та поставте торт на годину у морозильник.
  5. За цей час приготуйте шоколадну глазур для торта: подрібніть шоколад, змішайте його зі сметаною та поставте на водяну баню. Постійно помішуючи, нагрівайте глазур до повного розчинення шоколаду, а потім зніміть з водяної бані.
  6. Вийміть торт з морозильника, перекладіть на тацю, зніміть харчову плівку та залийте його з усіх сторін трохи теплою шоколадною глазур'ю. Прикрасьте поверхню кокосовою стружкою і знову поставте торт на кілька годин у холодильник, щоб він просочився.
  7. Через 4-8 годин можна подавати торт з шоколадного печива до столу. Смачного чаювання!

Доповнення:

Цей рецепт дозволяє швидко та легко приготувати вишуканий десерт, який стане чудовою альтернативою класичному торту зі звичайного печива. Спробуйте експериментувати зі смаками, додаючи фрукти або горіхи до крему, щоб надати йому особливу нотку. Необхідно трохи чекати, але результат вартий цього - смачний, ніжний та просто неперевершений торт, який зробить ваше чаювання особливим!