Морквяно-вівсяне печиво

Морквяно-вівсяне печиво
4.2
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 стакана тертої моркви
  • 220 г борошна
  • 150 г вівсяних пластівців
  • 150 г цукру
  • 75 мл рослинної олії
  • 2-3 см кореня імбиру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • ємність склянки - 250 мл

Рецепт приготування:

  1. Очистіть моркву та корінь імбиру від шкірки, дрібно натріть на тертці, змішайте з цукром та рослинною олією.
  2. Просійте борошно разом з розпушувачем через сито, додайте щіпку солі та вівсяні пластівці. Перемішайте.
  3. Об'єднайте обидві маси і замісіть м'яке, еластичне тісто. Розігрійте духовку до 200 °С, покрийте лист пергаментним папером або силіконовим килимком.
  4. Розкатайте тісто на листі до товщини 1 см і виріжте з нього печиво за допомогою спеціальних формочок або склянки.
  5. Випікайте морквяно-вівсяне печиво приблизно 20 хвилин, поки воно не буде готове. Вийміть лист з печивом з духовки та залиште його до повного охолодження.
  6. Подавайте повністю охолоджене печиво до чаю, кави або молока. Смачного!

Цікаві факти:

  • Морква містить велику кількість бета-каротину, який перетворюється в організмі людини на вітамін А.
  • Імбир має властивості, які сприяють швидкому полегшенню від дискомфорту шлунка і подразнення.
  • Вівсяні пластівці багаті клітковиною, яка покращує підсилення травлення і збільшує почуття ситості.
  • Морквяно-вівсяне печиво можна зберігати в герметичній тарі протягом кількох днів та насолоджуватись свіжими смаками.