Морквяно-вівсяне печиво
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 стакана тертої моркви
- 220 г борошна
- 150 г вівсяних пластівців
- 150 г цукру
- 75 мл рослинної олії
- 2-3 см кореня імбиру
- 1 ч.л. розпушувача
- ємність склянки - 250 мл
Рецепт приготування:
- Очистіть моркву та корінь імбиру від шкірки, дрібно натріть на тертці, змішайте з цукром та рослинною олією.
- Просійте борошно разом з розпушувачем через сито, додайте щіпку солі та вівсяні пластівці. Перемішайте.
- Об'єднайте обидві маси і замісіть м'яке, еластичне тісто. Розігрійте духовку до 200 °С, покрийте лист пергаментним папером або силіконовим килимком.
- Розкатайте тісто на листі до товщини 1 см і виріжте з нього печиво за допомогою спеціальних формочок або склянки.
- Випікайте морквяно-вівсяне печиво приблизно 20 хвилин, поки воно не буде готове. Вийміть лист з печивом з духовки та залиште його до повного охолодження.
- Подавайте повністю охолоджене печиво до чаю, кави або молока. Смачного!
Цікаві факти:
- Морква містить велику кількість бета-каротину, який перетворюється в організмі людини на вітамін А.
- Імбир має властивості, які сприяють швидкому полегшенню від дискомфорту шлунка і подразнення.
- Вівсяні пластівці багаті клітковиною, яка покращує підсилення травлення і збільшує почуття ситості.
- Морквяно-вівсяне печиво можна зберігати в герметичній тарі протягом кількох днів та насолоджуватись свіжими смаками.