Сирні коржики
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 250 г сиру
- 200 г цукру
- 2 яйця
- 100 г вершкового масла
- 1 ч.л. розпушувача
Рецепт приготування:
- Вершкове масло заздалегідь вийміть з холодильника та залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало дуже м'яким.
- Розтоплене масло збийте міксером на високих обертах з цукром до отримання дуже пишної кремової маси.
- Постійно збиваючи масляний крем, додайте сир та перемішуйте на високій швидкості до отримання однорідної консистенції. Додайте по одному сирих яєць, добре збиваючи після кожного.
- Просійте борошно через сито разом з розпушувачем та поступово додавайте до сирно-масляної маси. Замісіть м'яке нелипке до рук тісто. Бажано покрити його харчовою плівкою та відправити на 30 хвилин у холодильник.
- Розкатайте сирне тісто на присипаному борошном столі до 1 см товщиною та виріжте з нього коржики стаканом або формочками. Перекладіть коржики на лист, покритий пергаментним папером, та змастіть тонким шаром молока.
- Випікайте сирні коржики приблизно 15 хвилин при 200°C, після чого вийміть лист та залиште його остигати принаймні на 10-15 хвилин. Готові коржики з сиром смачні як теплі, так і повністю охолоджені. Смачного чаювання!
Сирні коржики - це відмінний варіант для десерту або перекусу. Вони можуть бути прикрасою на святковому столі або ви можете просто насолоджуватись ними в буденному житті. Експериментуйте зі складниками, додавайте фрукти, ягоди або шоколадні крихти, щоб зробити ці коржики ще більш смачними та цікавими. Відчуйте себе справжнім кулінаром та радуйте близьких домашніми смаколиками!