Сирні коржики

Сирні коржики
3.8
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 250 г сиру
  • 200 г цукру
  • 2 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ч.л. розпушувача

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло заздалегідь вийміть з холодильника та залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало дуже м'яким.
  2. Розтоплене масло збийте міксером на високих обертах з цукром до отримання дуже пишної кремової маси.
  3. Постійно збиваючи масляний крем, додайте сир та перемішуйте на високій швидкості до отримання однорідної консистенції. Додайте по одному сирих яєць, добре збиваючи після кожного.
  4. Просійте борошно через сито разом з розпушувачем та поступово додавайте до сирно-масляної маси. Замісіть м'яке нелипке до рук тісто. Бажано покрити його харчовою плівкою та відправити на 30 хвилин у холодильник.
  5. Розкатайте сирне тісто на присипаному борошном столі до 1 см товщиною та виріжте з нього коржики стаканом або формочками. Перекладіть коржики на лист, покритий пергаментним папером, та змастіть тонким шаром молока.
  6. Випікайте сирні коржики приблизно 15 хвилин при 200°C, після чого вийміть лист та залиште його остигати принаймні на 10-15 хвилин. Готові коржики з сиром смачні як теплі, так і повністю охолоджені. Смачного чаювання!

Сирні коржики - це відмінний варіант для десерту або перекусу. Вони можуть бути прикрасою на святковому столі або ви можете просто насолоджуватись ними в буденному житті. Експериментуйте зі складниками, додавайте фрукти, ягоди або шоколадні крихти, щоб зробити ці коржики ще більш смачними та цікавими. Відчуйте себе справжнім кулінаром та радуйте близьких домашніми смаколиками!