Банановий бісквіт
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г цукру
- 2 банани
- 250 г борошна
- 230 мл чистої води
- 120 мл рослинної олії
- 120 мл молока
- 2 яйця
- 50 г какао-порошку (можна замінити борошном)
- 10 г ванільного цукру
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. соди
- 0,5 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Просійте борошно через сито в одну миску разом з какао-порошком, розпушувачем, сіллю та ванільним цукром. Додайте половину цукру і ретельно змішайте.
- Збийте яйця в окремій мисці, використовуючи міксер, до отримання пишної маси. Поступово додайте залишок цукру, продовжуючи збивати, доки цукор майже не розчиниться.
- Тонким струмочком влийте в яєчну масу молоко та рослинну олію. Продовжуйте збивати ще кілька хвилин на високій швидкості. Очистіть банани від шкірки і розітріть їх виделкою або збийте блендером до отримання пюре.
- З'єднайте бананове пюре з яєчно-молочною сумішшю. Поступово додавайте суху какао-борошняну суміш і перемішуйте до однорідності за допомогою віночка. Погасіть соду оцтом, додайте її до тіста і ретельно перемішайте.
- Перекладіть тісто в форму для випічки, попередньо змащену вершковим маслом або покриту пекарським папером. Випікайте банановий бісквіт у духовці приблизно 40 хвилин при температурі 180°C.
- Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником або серветкою та залиште до повного охолодження. Перекладіть бісквіт на решітку та залиште до повного охолодження (якщо ви хочете приготувати торт, залиште бісквіт на кілька годин "відпочити").
- Охолоджений бананово-шоколадний бісквіт можна розрізати на коржі та використовувати для приготування торту або прикрасити глазур'ю та подавати до чаю або кави. Смачного!