Банановий бісквіт

Банановий бісквіт
4.6
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г цукру
  • 2 банани
  • 250 г борошна
  • 230 мл чистої води
  • 120 мл рослинної олії
  • 120 мл молока
  • 2 яйця
  • 50 г какао-порошку (можна замінити борошном)
  • 10 г ванільного цукру
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. соди
  • 0,5 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно через сито в одну миску разом з какао-порошком, розпушувачем, сіллю та ванільним цукром. Додайте половину цукру і ретельно змішайте.
  2. Збийте яйця в окремій мисці, використовуючи міксер, до отримання пишної маси. Поступово додайте залишок цукру, продовжуючи збивати, доки цукор майже не розчиниться.
  3. Тонким струмочком влийте в яєчну масу молоко та рослинну олію. Продовжуйте збивати ще кілька хвилин на високій швидкості. Очистіть банани від шкірки і розітріть їх виделкою або збийте блендером до отримання пюре.
  4. З'єднайте бананове пюре з яєчно-молочною сумішшю. Поступово додавайте суху какао-борошняну суміш і перемішуйте до однорідності за допомогою віночка. Погасіть соду оцтом, додайте її до тіста і ретельно перемішайте.
  5. Перекладіть тісто в форму для випічки, попередньо змащену вершковим маслом або покриту пекарським папером. Випікайте банановий бісквіт у духовці приблизно 40 хвилин при температурі 180°C.
  6. Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником або серветкою та залиште до повного охолодження. Перекладіть бісквіт на решітку та залиште до повного охолодження (якщо ви хочете приготувати торт, залиште бісквіт на кілька годин "відпочити").
  7. Охолоджений бананово-шоколадний бісквіт можна розрізати на коржі та використовувати для приготування торту або прикрасити глазур'ю та подавати до чаю або кави. Смачного!