Сирні плюшки

Сирні плюшки
4.1
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г сиру 9%
  • 150-200 г борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 3 ст.л. коричневого цукру
  • 2 ст.л. рослинного або вершкового масла
  • 10 г ванільного цукру
  • 10 г розпушувача

Рецепт приготування:

  1. Суміш борошна та розпушувача просійте у миску, додайте ванільний цукор. Натріть вершкове масло на тертці та додайте до борошна. Подрібніть тісто ножем або розітріть виделкою, щоб отримати необхідну кріхку структуру.
  2. Протертий сир просійте через сито або прокрутіть його через м'ясорубку. Поступово додавайте творог до суміші муки та замішуйте м'яке податливе тісто руками.
  3. Скотіть тісто в кулю, оберніть харчовою плівкою та поставте в холодильник на 1-2 години. Після цього розділіть тісто на 8 рівних частин та з кожної скотіть невеликі кульки.
  4. Послідовно розкатайте кожну кульку тіста в тоненький овальний коржик. Рівномірно змастіть коржик рослинним або розтопленим вершковим маслом та посипте його невеликою кількістю коричневого цукру.
  5. Зробіть кілька поздовжніх надрізів у коржику, не дотягуючи з обох боків до краю на 1 см. Згорніть коржик у спіраль (оберніть декілька разів навколо своєї осі), добре з'єднайте та защипайте кінці.
  6. Переложіть "віночок" з тіста на лист, заздалегідь змащений рослинним маслом. Розкотіть та згорніть за таким же принципом ще 7 шматочків тіста й перекладіть їх на лист. Поверхню плюшок бажано змастити силіконовою щіточкою сумішшю 1 жовтка та 2-3 ст.л. молока.
  7. Випікайте сирні плюшки до золотистості приблизно 30-40 хвилин при 180°C. Вийміть лист з духовки та залиште принаймні на 10-15 хвилин охолоджуватись. Готові вироби смачні як теплі, так і повністю охолоджені. Смакуйте та насолоджуйтесь плюшками з чаєм!

Важлива інформація:

Головне - не додавати занадто багато борошна, щоб плюшки були м'якими та ніжними. Тісто повинно добре відходити від рук, залишаючись при цьому м'яким, а не крихким. Таким чином, ви зможете насолодитись ідеально приготованими сирними плюшками, які тануть у вашому роті. Смачного!