Сирні плюшки
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г сиру 9%
- 150-200 г борошна
- 120 г вершкового масла
- 3 ст.л. коричневого цукру
- 2 ст.л. рослинного або вершкового масла
- 10 г ванільного цукру
- 10 г розпушувача
Рецепт приготування:
- Суміш борошна та розпушувача просійте у миску, додайте ванільний цукор. Натріть вершкове масло на тертці та додайте до борошна. Подрібніть тісто ножем або розітріть виделкою, щоб отримати необхідну кріхку структуру.
- Протертий сир просійте через сито або прокрутіть його через м'ясорубку. Поступово додавайте творог до суміші муки та замішуйте м'яке податливе тісто руками.
- Скотіть тісто в кулю, оберніть харчовою плівкою та поставте в холодильник на 1-2 години. Після цього розділіть тісто на 8 рівних частин та з кожної скотіть невеликі кульки.
- Послідовно розкатайте кожну кульку тіста в тоненький овальний коржик. Рівномірно змастіть коржик рослинним або розтопленим вершковим маслом та посипте його невеликою кількістю коричневого цукру.
- Зробіть кілька поздовжніх надрізів у коржику, не дотягуючи з обох боків до краю на 1 см. Згорніть коржик у спіраль (оберніть декілька разів навколо своєї осі), добре з'єднайте та защипайте кінці.
- Переложіть "віночок" з тіста на лист, заздалегідь змащений рослинним маслом. Розкотіть та згорніть за таким же принципом ще 7 шматочків тіста й перекладіть їх на лист. Поверхню плюшок бажано змастити силіконовою щіточкою сумішшю 1 жовтка та 2-3 ст.л. молока.
- Випікайте сирні плюшки до золотистості приблизно 30-40 хвилин при 180°C. Вийміть лист з духовки та залиште принаймні на 10-15 хвилин охолоджуватись. Готові вироби смачні як теплі, так і повністю охолоджені. Смакуйте та насолоджуйтесь плюшками з чаєм!
Важлива інформація:
Головне - не додавати занадто багато борошна, щоб плюшки були м'якими та ніжними. Тісто повинно добре відходити від рук, залишаючись при цьому м'яким, а не крихким. Таким чином, ви зможете насолодитись ідеально приготованими сирними плюшками, які тануть у вашому роті. Смачного!