Торт із яловичої печінки
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг яловичої печінки
- 5 морквин
- 250 г майонезу
- 100 г сметани
- 1 болгарський перець (не обов'язково)
- 70 г борошна
- 1 яйце
- невеликий пучок кропу та петрушки
- 3 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт:
- Промийте яловичу печінку, обсушіть і пропустіть через м'ясорубку або блендер до стану пюре.
- Додайте до печінкової маси сметану, яйце, сіль, перець і збийте вінчиком або міксером до однорідної консистенції.
- Просійте бороно і додайте його до отриманої маси, потім перемішайте.
- Розігрійте сковороду з олією і рівномірно розподіліть "тісто" по дну сковороди.
- Смажте печінковий млинець до золотистого кольору з обох сторін на помірному вогні.
- Перенесіть готовий млинець на блюдо, а потім повторіть процес, поки не закінчиться тісто.
- Очистіть та дрібно поріжте цибулю, моркву натріть на крупній терці.
- Розігрійте сковороду з олією, додайте на неї цибулю та моркву та смажте на помірному вогні до м'якості.
- Зніміть сковороду з вогню, додайте трохи солі до овочів та перемішайте.
- Промийте та наріжте зелень, очистіть та дрібно поріжте часник, а болгарський перець очистіть від насіння та наріжте на дрібні шматочки.
- В мисці змішайте майонез з дрібно нарізаним часником, морквою, цибулею, болгарським перцем та зеленню.
- Розподіліть овочеву начинку з майонезом на кожному шарі печінкового млинця та складіть їх у високий торт.
- Намажте верх та боки торта залишками майонезу, а потім прикрасьте свіжою зеленню.
- Поставте торт у холодильник на 6-8 годин, щоб він належним чином затвердів.
- Наріжте торт на порційні шматочки та подавайте до столу.