Торт із яловичої печінки

Торт із яловичої печінки
4.1
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яловичої печінки
  • 5 морквин
  • 250 г майонезу
  • 100 г сметани
  • 1 болгарський перець (не обов'язково)
  • 70 г борошна
  • 1 яйце
  • невеликий пучок кропу та петрушки
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт:

  1. Промийте яловичу печінку, обсушіть і пропустіть через м'ясорубку або блендер до стану пюре.
  2. Додайте до печінкової маси сметану, яйце, сіль, перець і збийте вінчиком або міксером до однорідної консистенції.
  3. Просійте бороно і додайте його до отриманої маси, потім перемішайте.
  4. Розігрійте сковороду з олією і рівномірно розподіліть "тісто" по дну сковороди.
  5. Смажте печінковий млинець до золотистого кольору з обох сторін на помірному вогні.
  6. Перенесіть готовий млинець на блюдо, а потім повторіть процес, поки не закінчиться тісто.
  7. Очистіть та дрібно поріжте цибулю, моркву натріть на крупній терці.
  8. Розігрійте сковороду з олією, додайте на неї цибулю та моркву та смажте на помірному вогні до м'якості.
  9. Зніміть сковороду з вогню, додайте трохи солі до овочів та перемішайте.
  10. Промийте та наріжте зелень, очистіть та дрібно поріжте часник, а болгарський перець очистіть від насіння та наріжте на дрібні шматочки.
  11. В мисці змішайте майонез з дрібно нарізаним часником, морквою, цибулею, болгарським перцем та зеленню.
  12. Розподіліть овочеву начинку з майонезом на кожному шарі печінкового млинця та складіть їх у високий торт.
  13. Намажте верх та боки торта залишками майонезу, а потім прикрасьте свіжою зеленню.
  14. Поставте торт у холодильник на 6-8 годин, щоб він належним чином затвердів.
  15. Наріжте торт на порційні шматочки та подавайте до столу.