Рецепт корн-догів

Рецепт корн-догів
4.0
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 грамів сосисок
  • 250-300 мл молока
  • 125 грамів кукурудзяного борошна
  • 125 грамів пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки гашеної соди (лимонним соком або оцтом)
  • дерев'яні шпажки (за кількістю сосисок)

Інструкції:

  1. У велику миску вбити яйце, додати сіль та цукор і збити до повного розчинення. Потім поступово вливати молоко, продовжуючи збивати.
  2. Просійте обидва види борошна в окрему миску і поступово додавати до молочної суміші, помішуючи, доки не стане однорідною.
  3. Гашену соду додати до тіста і швидко перемішати. Залишити тісто на 10 хвилин при кімнатній температурі.
  4. Підготувати сосиски, очистивши їх від плівки та обсушити.
  5. Нанизати кожну сосиску на дерев'яний шампур.
  6. У глибокому казані нагріти близько 0,5 літра рослинної олії. Обмокнути сосиску в тісто, перекрутити кінчик шампура, щоб зайве тісто стекло назад у миску, та занурити в киплячу олію. Обертаючи шампур, смажити корн-доги до золотистої кірочки близько 1-1,5 хвилини.
  7. Готові корн-доги виймати з казану та класти на паперові рушники, щоб зняти зайву олію.
  8. Продовжувати смажити корн-доги, поки не закінчиться тісто і сосиски.
  9. Подавати гарячими зі своїм улюбленим соусом на смак.