Рецепт корн-догів
Кухня
Інгредієнти:
- 600 грамів сосисок
- 250-300 мл молока
- 125 грамів кукурудзяного борошна
- 125 грамів пшеничного борошна
- 1 яйце
- 1 столова ложка цукру
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки гашеної соди (лимонним соком або оцтом)
- дерев'яні шпажки (за кількістю сосисок)
Інструкції:
- У велику миску вбити яйце, додати сіль та цукор і збити до повного розчинення. Потім поступово вливати молоко, продовжуючи збивати.
- Просійте обидва види борошна в окрему миску і поступово додавати до молочної суміші, помішуючи, доки не стане однорідною.
- Гашену соду додати до тіста і швидко перемішати. Залишити тісто на 10 хвилин при кімнатній температурі.
- Підготувати сосиски, очистивши їх від плівки та обсушити.
- Нанизати кожну сосиску на дерев'яний шампур.
- У глибокому казані нагріти близько 0,5 літра рослинної олії. Обмокнути сосиску в тісто, перекрутити кінчик шампура, щоб зайве тісто стекло назад у миску, та занурити в киплячу олію. Обертаючи шампур, смажити корн-доги до золотистої кірочки близько 1-1,5 хвилини.
- Готові корн-доги виймати з казану та класти на паперові рушники, щоб зняти зайву олію.
- Продовжувати смажити корн-доги, поки не закінчиться тісто і сосиски.
- Подавати гарячими зі своїм улюбленим соусом на смак.