Качиний паштет з ніжною текстурою
Кухня
Інгредієнти:
- 300-350 г качиної печінки
- 200 г курячого філе
- 200 мл вершків 10%
- 120 г вершкового масла (+ 30-50 г для смаження)
- 2 цибулі
- 5 ст. л. коньяку або рому
- 1 ч. л. сушеного тим'яну
- сіль, чорний молотий перець за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте качину печінку та куряче філе, поріжте їх на середні шматочки.
- На сковороді розігрійте 2-3 ст. л. вершкового масла, додайте куряче м'ясо та обсмажте на сильному вогні, помішуючи. Перенесіть м'ясо на тарілку.
- Розігрійте ще трохи масла та додайте печінку. Обсмажте її до рум'яності (1-2 хв.) та перенесіть на ту ж тарілку, що й куряче м'ясо.
- Всі інгредієнти, окрім солі, перцю та тим'яну, перемішайте в блендері до однорідної маси.
- Додайте сіль, перець та тим'ян, перемішайте знову.
- Використовуючи м`ясорубку, прокрутіть масу ще раз.
- Очистіть цибулю та мілко наріжте її.
- На тій же сковороді, де ви смажили м'ясо та печінку, розігрійте рослинну олію, додайте цибулю та обсмажте її на середньому вогні до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин.
- Додайте коньяк або ром та доведіть цибулю до готовності на помірному вогні протягом ще декількох хвилин.
- Додайте цибулю і розігріті вершки до маси та перемішайте в блендері до однорідної консистенції. Якщо бажаєте, можете протерти масу через сито.
- Паштет можна подавати як цілий шматок або розділити на порції.
- Якщо бажаєте запікати паштет у духовці, розмістіть масу в формочках для запікання. Поставте форми в більшу форму для запікання, заповніть її гарячою водою на рівні напівформочок, накрийте фольгою та запікайте у духовці протягом години при температурі 140-160 °C.
- Охолодіть паштет, зніміть його з формочок та злегка розігрійте водяну баню. Растопіть решту вершкового масла та рівномірно облийте ним паштет. Охолодіть у холодильнику протягом 3-4 годин.
- Паштет з качиної печінки можна подавати як окрему закуску або використовувати для приготування канапе.