Качиний паштет з ніжною текстурою

Качиний паштет з ніжною текстурою
4.2
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300-350 г качиної печінки
  • 200 г курячого філе
  • 200 мл вершків 10%
  • 120 г вершкового масла (+ 30-50 г для смаження)
  • 2 цибулі
  • 5 ст. л. коньяку або рому
  • 1 ч. л. сушеного тим'яну
  • сіль, чорний молотий перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте качину печінку та куряче філе, поріжте їх на середні шматочки.
  2. На сковороді розігрійте 2-3 ст. л. вершкового масла, додайте куряче м'ясо та обсмажте на сильному вогні, помішуючи. Перенесіть м'ясо на тарілку.
  3. Розігрійте ще трохи масла та додайте печінку. Обсмажте її до рум'яності (1-2 хв.) та перенесіть на ту ж тарілку, що й куряче м'ясо.
  4. Всі інгредієнти, окрім солі, перцю та тим'яну, перемішайте в блендері до однорідної маси.
  5. Додайте сіль, перець та тим'ян, перемішайте знову.
  6. Використовуючи м`ясорубку, прокрутіть масу ще раз.
  7. Очистіть цибулю та мілко наріжте її.
  8. На тій же сковороді, де ви смажили м'ясо та печінку, розігрійте рослинну олію, додайте цибулю та обсмажте її на середньому вогні до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин.
  9. Додайте коньяк або ром та доведіть цибулю до готовності на помірному вогні протягом ще декількох хвилин.
  10. Додайте цибулю і розігріті вершки до маси та перемішайте в блендері до однорідної консистенції. Якщо бажаєте, можете протерти масу через сито.
  11. Паштет можна подавати як цілий шматок або розділити на порції.
  12. Якщо бажаєте запікати паштет у духовці, розмістіть масу в формочках для запікання. Поставте форми в більшу форму для запікання, заповніть її гарячою водою на рівні напівформочок, накрийте фольгою та запікайте у духовці протягом години при температурі 140-160 °C.
  13. Охолодіть паштет, зніміть його з формочок та злегка розігрійте водяну баню. Растопіть решту вершкового масла та рівномірно облийте ним паштет. Охолодіть у холодильнику протягом 3-4 годин.
  14. Паштет з качиної печінки можна подавати як окрему закуску або використовувати для приготування канапе.