Фарширований батон з рибним фаршем
Кухня
Інгредієнти:
- 1 білий батон (близько 0,4-0,5 кг)
- банка рибних консервів (близько 250 г)
- 2 яйця
- 100 г вершкового масла
- 30-40 г майонезу
- кілька гілочок кропу та петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Яйця положити в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Варити яйця до готовності приблизно 10 хвилин і злити воду. Залити варені яйця холодною водою і залишити на декілька хвилин до повного охолодження.
- Вершкове масло витягнути з холодильника і залишити на 10 хвилин при кімнатній температурі.
- Зрізати з обох сторін батона краї (горбушки) і обережно витягти всю м'якоть руками або ложкою. Має залишитись тільки 7-8 мм м'якоті по краях. Хлібну м'якоть порізати дрібними шматочками, скласти в миску.
- Відкрити банку з рибними консервами та додати весь вміст у миску, розтерти виделкою.
- Яйця очистити від шкаралупи та натерти на крупній терці в миску з хлібом та консервами. Зелень промити, обсушити та дрібно порізати, додати до начинки з яйцями та консервами, перемішати. Вершкове масло порізати на маленькі шматочки, додати в миску разом із майонезом, посолити та поперчити масу за смаком, ретельно перемішати ложкою.
- Нафарширувати батон отриманою сумішшю, щільно утрамбувати з обох кінців та обгорнути хліб харчововою плівкою.
- Фарширований батон має стояти в холодильнику не менше 6 годин.
- Після відведеного часу можна виймати страву з холодильника, нарізати невеликими шматочками та подавати до столу.