Яйця з печінкою тріски

Яйця з печінкою тріски
5.0
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 яєць
  • 300-350 гр печінки тріски
  • майонез (опціонально)
  • кілька гілочок петрушки для прикрашання
  • сіль та перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яйця покласти в каструлю, залити холодною водою та поставити на вогонь. Після закипання, зменшити вогонь і проварити яйця до готовності протягом 10 хвилин. Злити гарячу воду, залити яйця холодною водою та залишити на кілька хвилин охолоджуватись.
  2. Очистити яйця від шкаралупи і розрізати кожне вздовж на дві рівні частини, відділити жовтки від білків і покласти їх в невелику миску. Відкрити банку з печінкою тріски, злити рідину в окрему посудину і переложити печінку на тарілку, ретельно розтерти виделкою.
  3. Додати печінку до жовтків і знову розтерти до однорідності. Якщо маса вийшла занадто густою - можна додати трохи олії, в якій була печінка. Додати до отриманої начинки трохи майонезу, посолити за смаком та розтерти виделкою. Зелень промити і дрібно порізати.
  4. Нафарширувати яєчні білки начинкою з жовтками, прикрасити свіжою зеленню і переложити на блюдо. Подавати фаршировані яйця з тріскою до столу зразу після приготування, поки вони ще гарячі.