Бутерброди зі шпротами

Бутерброди зі шпротами
3.6
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 банка шпрот в маслі (близько 250 г)
  • 2 середні свіжі огірки (можна використовувати солені або мариновані)
  • Половина білого батона (близько 200 г або 10 шматків)
  • 50-70 г майонезу
  • Декілька гілок свіжої зелені або зеленої цибулі(для прикрашання)
  • 3-4 зубчики часнику

Рецепт приготування:

  1. Відкрийте банку із шпротами та процідіть масло.
  2. Огірки помийте і поріжте тонкими кружочками по діагоналі.
  3. Часник очистіть і пропустіть через часникодавку або натріть на мілкій терці.
  4. В мисці змішайте майонез із часником.
  5. Сковородку змастіть 2 ст. л. рослинної олії та розігрійте на вогні.
  6. Наріжте батон на шматочки та обсмажте на розігрітій сковороді до золотистого кольору.
  7. Покладіть шматочки батона на тарілку та змастіть майонезним соусом.
  8. На кожен бутерброд покладіть по 1-2 кружочки огірка та 1-2 шпротини.
  9. Зверху прикрасьте бутерброди зеленню та поставте в холодильник на годину для настоювання.
  10. Після цього можна подавати на стіл.

Смакові відчуття бутербродів зі шпротами є яскравими та насиченими. Це ідеальна закуска для будь-якого заходу, як вечірки, так і відпочинку з друзями.