Бутерброди зі шпротами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 банка шпрот в маслі (близько 250 г)
- 2 середні свіжі огірки (можна використовувати солені або мариновані)
- Половина білого батона (близько 200 г або 10 шматків)
- 50-70 г майонезу
- Декілька гілок свіжої зелені або зеленої цибулі(для прикрашання)
- 3-4 зубчики часнику
Рецепт приготування:
- Відкрийте банку із шпротами та процідіть масло.
- Огірки помийте і поріжте тонкими кружочками по діагоналі.
- Часник очистіть і пропустіть через часникодавку або натріть на мілкій терці.
- В мисці змішайте майонез із часником.
- Сковородку змастіть 2 ст. л. рослинної олії та розігрійте на вогні.
- Наріжте батон на шматочки та обсмажте на розігрітій сковороді до золотистого кольору.
- Покладіть шматочки батона на тарілку та змастіть майонезним соусом.
- На кожен бутерброд покладіть по 1-2 кружочки огірка та 1-2 шпротини.
- Зверху прикрасьте бутерброди зеленню та поставте в холодильник на годину для настоювання.
- Після цього можна подавати на стіл.
Смакові відчуття бутербродів зі шпротами є яскравими та насиченими. Це ідеальна закуска для будь-якого заходу, як вечірки, так і відпочинку з друзями.