Тістечка на кефірі з повітряного тіста на сковороді
Кухня
Інгредієнти:
- кефір 2,5% — 400 мл
- борошно — 4 склянки
- сіль, сода — по 1 ч.л.
- цукор — 1 ст.л.
- яйце куряче — 2 шт.;
- рафінована олія — для смаження
Інгредієнти для начинки:
- картопля — 700-800 г
- цибуля ріпчаста — 2 шт.
- соняшникова олія — 2 ст.л.
- сіль, чорний мелений перець — за смаком
Рецепт приготування:
- Відварюємо очищену картоплю і розминаємо її в пюре. Обсмажуємо цибулю на розігрітій олії, додаємо в пюре разом зі спеціями, перемішуємо.
- Кефір з'єднуємо з яйцями, збиваємо віночком. У миску насипаємо борошно та інші сипучі продукти, перемішуємо. Робимо в центрі посуду поглиблення та вливаємо молочно-яєчну масу. Замішуємо ложкою тісто, поєднуючи всі продукти.
- Перекладаємо тісто на стіл, попередньо посипаний борошном, замішуємо тісто. Потім змащуємо робочу поверхню олією, накриваємо тісто мискою та залишаємо на 15-20 хвилин.
- Ділимо готове тісто на кульки, які з легкістю поміщаються на долоні. Розминаємо їх у коржики, викладаємо в середину начинку і ретельно закріплюємо краї.
- Наливаємо в сковороду стільки олії, щоб пиріжки могли в ній плавати. Кладемо на сковороду заготовки, обсмажуємо з одного і другого боку.
- Проколюємо виделкою. Якщо на ній немає тіста, виймаємо пиріжок зі сковороди. Якщо пиріжок не просмажився, продовжуємо процес.
- Повітряну випічку найкраще їсти гарячою та хрусткою. Тому пиріжки готують невеликою кількістю та одразу подають до столу.
Цікавий факт:
Пиріжки з картоплею — це не лише смачна, але й корисна страва. Картопля містить велику кількість калію, який корисний для серця та кровообігу. Додавання спецій, таких як чорний перець, не лише покращує смак, а й стимулює травлення.