Тістечка на кефірі з повітряного тіста на сковороді

Тістечка на кефірі з повітряного тіста на сковороді
4.5
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • кефір 2,5% — 400 мл
  • борошно — 4 склянки
  • сіль, сода — по 1 ч.л.
  • цукор — 1 ст.л.
  • яйце куряче — 2 шт.;
  • рафінована олія — для смаження

Інгредієнти для начинки:

  • картопля — 700-800 г
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • соняшникова олія — 2 ст.л.
  • сіль, чорний мелений перець — за смаком

Рецепт приготування:

  1. Відварюємо очищену картоплю і розминаємо її в пюре. Обсмажуємо цибулю на розігрітій олії, додаємо в пюре разом зі спеціями, перемішуємо.
  2. Кефір з'єднуємо з яйцями, збиваємо віночком. У миску насипаємо борошно та інші сипучі продукти, перемішуємо. Робимо в центрі посуду поглиблення та вливаємо молочно-яєчну масу. Замішуємо ложкою тісто, поєднуючи всі продукти.
  3. Перекладаємо тісто на стіл, попередньо посипаний борошном, замішуємо тісто. Потім змащуємо робочу поверхню олією, накриваємо тісто мискою та залишаємо на 15-20 хвилин.
  4. Ділимо готове тісто на кульки, які з легкістю поміщаються на долоні. Розминаємо їх у коржики, викладаємо в середину начинку і ретельно закріплюємо краї.
  5. Наливаємо в сковороду стільки олії, щоб пиріжки могли в ній плавати. Кладемо на сковороду заготовки, обсмажуємо з одного і другого боку.
  6. Проколюємо виделкою. Якщо на ній немає тіста, виймаємо пиріжок зі сковороди. Якщо пиріжок не просмажився, продовжуємо процес.
  7. Повітряну випічку найкраще їсти гарячою та хрусткою. Тому пиріжки готують невеликою кількістю та одразу подають до столу.

Цікавий факт:

Пиріжки з картоплею — це не лише смачна, але й корисна страва. Картопля містить велику кількість калію, який корисний для серця та кровообігу. Додавання спецій, таких як чорний перець, не лише покращує смак, а й стимулює травлення.