Біляші на сковороді пишні

Біляші на сковороді пишні
3.9
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • фарш свинячий – 300 г
  • фарш яловичий – 300 г
  • борошно – 600 г
  • олія соняшникова – 300 мл
  • перець і сіль – за смаком
  • дріжджі сухі – 1 пакетик
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • вода тепла – 360 мл
  • цукор – 1 ч.л.

Рецепт приготування:

  1. Починаємо з приготування опари. Для цього легко підігріваємо воду, додаємо 75 г борошна, ложку цукру та пакетик сухих дріжджів.
  2. У глибокій ємності з'єднуємо всі інгредієнти і замішуємо руками густу масу. Після цього накриваємо її рушником і на дві години відставляємо убік.
  3. До суміші додаємо соняшникову олію і все залишене борошно, солимо за смаком і замішуємо тісто руками.
  4. Змішуємо два види фаршу і додаємо попередньо подрібнену у блендері цибулю. Солимо вміст за смаком і додаємо мелений перець за смаком. Якщо раптом начинка вийшла сухою, тоді в неї можна додати трохи молока або кип'яченої води.
  5. Розкачуємо в пласт дріжджове тісто, товщина якого повинна складати 5-6 мм. Вирізаємо круги за допомогою чайного блюдця.
  6. Викладаємо в центр кожної заготівлі по одній ложці м'ясного фаршу. З усіх боків защипуємо пальцями краї.
  7. Розігріваємо сковорідку з великою кількістю соняшникової олії і, коли рідина добре нагріється, викладаємо в неї біляші. Під час обсмажування періодично перевертаємо пиріжки, щоб вони рівномірно приготувались зсередини.
  8. Коли біляші набудуть з усіх боків гарну коричневу скоринку, можна виймати їх з олії, укладати на тарілку і подавати до столу. Смачного!

Доповнення до рецепту:

Щоб надати біляшам особливої пікантності, спробуйте додати до м'ясної начинки трохи подрібненого часнику та свіжої зелені – кропу або петрушки. Це не тільки збагатить смак, але й додасть аромату вашій страві.