Біляші на сковороді пишні
Кухня
Інгредієнти:
- фарш свинячий – 300 г
- фарш яловичий – 300 г
- борошно – 600 г
- олія соняшникова – 300 мл
- перець і сіль – за смаком
- дріжджі сухі – 1 пакетик
- цибуля ріпчаста – 3 шт.
- вода тепла – 360 мл
- цукор – 1 ч.л.
Рецепт приготування:
- Починаємо з приготування опари. Для цього легко підігріваємо воду, додаємо 75 г борошна, ложку цукру та пакетик сухих дріжджів.
- У глибокій ємності з'єднуємо всі інгредієнти і замішуємо руками густу масу. Після цього накриваємо її рушником і на дві години відставляємо убік.
- До суміші додаємо соняшникову олію і все залишене борошно, солимо за смаком і замішуємо тісто руками.
- Змішуємо два види фаршу і додаємо попередньо подрібнену у блендері цибулю. Солимо вміст за смаком і додаємо мелений перець за смаком. Якщо раптом начинка вийшла сухою, тоді в неї можна додати трохи молока або кип'яченої води.
- Розкачуємо в пласт дріжджове тісто, товщина якого повинна складати 5-6 мм. Вирізаємо круги за допомогою чайного блюдця.
- Викладаємо в центр кожної заготівлі по одній ложці м'ясного фаршу. З усіх боків защипуємо пальцями краї.
- Розігріваємо сковорідку з великою кількістю соняшникової олії і, коли рідина добре нагріється, викладаємо в неї біляші. Під час обсмажування періодично перевертаємо пиріжки, щоб вони рівномірно приготувались зсередини.
- Коли біляші набудуть з усіх боків гарну коричневу скоринку, можна виймати їх з олії, укладати на тарілку і подавати до столу. Смачного!
Доповнення до рецепту:
Щоб надати біляшам особливої пікантності, спробуйте додати до м'ясної начинки трохи подрібненого часнику та свіжої зелені – кропу або петрушки. Це не тільки збагатить смак, але й додасть аромату вашій страві.