Рецепт піци з ковбасою та сиром

Час приготування:
50 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- борошно – 500 г
- копчена ковбаса – 250 г
- вода – 200 мл
- сухі дріжджі – 8 г
- печериці – 350 г
- сир – 150 г
- помідори – 3 шт.
- томатний соус – 100 г
- цибуля – 1 шт.
- соняшникова олія – 70 мл
- сіль – 1 щіпка.
Рецепт приготування:
- Підігрійте воду на повільному вогні, щоб вона була трохи теплою. Додайте в рідину сухі дріжджі, щіпку солі, цукор та соняшникову олію.
- Поступово починайте вводити просіяне через сито борошно і приступайте до ручного замішування тіста.
- Сформуйте з отриманої маси однорідний ком, зверху накрийте рушником і чекайте протягом години, поки тісто не збільшиться в розмірах.
- Для приготування начинки очистіть цибулину від лушпиння та наріжте півкільцями.
- Промиті у проточній воді печериці наріжте тонкими скибочками і обсмажуйте до напівготовності разом з цибулею.
- Копчену ковбасу очистіть від шкірки та наріжте тонкими кружечками. Промиті помідори наріжте тонкими кружечками. Натріть твердий сир на тертці.
- Розкачайте тісто у тонкий пласт, перекладіть у форму для випікання. Все зайве обріжте за допомогою ножа.
- Верх основи для піци змастіть томатним соусом. Зверху рівномірно викладіть усю начинку, спочатку - копчену ковбасу, потім - обсмажені гриби з цибулею та кружечки помідорів.
- Зверху рясно посипте всю начинку заздалегідь натертим сиром. Розігрійте заздалегідь духовку до 180 градусів та помістіть в неї вашу піцу. Продовжуйте запікати до готовності близько 30 хвилин. У результаті має утворитися рум'яна скоринка. Смачного!
Цікаво:
Додавання невеликої кількості оливкової олії до тіста може зробити корж більш хрустким та ароматним. Також експериментуйте з різними видами сиру, наприклад, додаванням моцарели, пармезану або гауди, для отримання різноманітності смаків у вашій піці.