Рецепт піци з ковбасою та сиром

Рецепт піци з ковбасою та сиром
4.0
(13)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г
  • копчена ковбаса – 250 г
  • вода – 200 мл
  • сухі дріжджі – 8 г
  • печериці – 350 г
  • сир – 150 г
  • помідори – 3 шт.
  • томатний соус – 100 г
  • цибуля – 1 шт.
  • соняшникова олія – 70 мл
  • сіль – 1 щіпка.

Рецепт приготування:

  1. Підігрійте воду на повільному вогні, щоб вона була трохи теплою. Додайте в рідину сухі дріжджі, щіпку солі, цукор та соняшникову олію.
  2. Поступово починайте вводити просіяне через сито борошно і приступайте до ручного замішування тіста.
  3. Сформуйте з отриманої маси однорідний ком, зверху накрийте рушником і чекайте протягом години, поки тісто не збільшиться в розмірах.
  4. Для приготування начинки очистіть цибулину від лушпиння та наріжте півкільцями.
  5. Промиті у проточній воді печериці наріжте тонкими скибочками і обсмажуйте до напівготовності разом з цибулею.
  6. Копчену ковбасу очистіть від шкірки та наріжте тонкими кружечками. Промиті помідори наріжте тонкими кружечками. Натріть твердий сир на тертці.
  7. Розкачайте тісто у тонкий пласт, перекладіть у форму для випікання. Все зайве обріжте за допомогою ножа.
  8. Верх основи для піци змастіть томатним соусом. Зверху рівномірно викладіть усю начинку, спочатку - копчену ковбасу, потім - обсмажені гриби з цибулею та кружечки помідорів.
  9. Зверху рясно посипте всю начинку заздалегідь натертим сиром. Розігрійте заздалегідь духовку до 180 градусів та помістіть в неї вашу піцу. Продовжуйте запікати до готовності близько 30 хвилин. У результаті має утворитися рум'яна скоринка. Смачного!

Цікаво:

Додавання невеликої кількості оливкової олії до тіста може зробити корж більш хрустким та ароматним. Також експериментуйте з різними видами сиру, наприклад, додаванням моцарели, пармезану або гауди, для отримання різноманітності смаків у вашій піці.