Новорічне печиво
Кухня
По цьому нескладному рецепту ви зможете приготувати розсипчасте новорічне печиво з глазур'ю, яке можна розмалювати найрізноманітнішими яскравими кольорами. Таке печиво можна подавати до чаю, на новорічний стіл або навіть вішати на ялинку!
Інгредієнти:
- 0,5 кг борошна
- 3 яйця
- 200 г вершкового масла (можна замінити маргарином)
- 150 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 2 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. меленого імбиру - за бажанням
Глазур для новорічного печива:
- 100 г цукрової пудри
- 2 ст.л. лимонного соку
- харчові барвники
Рецепт приготування:
- Вершкове масло заздалегідь вийміть з холодильника, наріжте невеликими шматочками і залиште при кімнатній температурі на 30-60 хвилин. Яйця також вийміть з холодильника та залиште на той самий час при кімнатній температурі, щоб вони прогрілись.
- Збийте вершкове масло міксером до пишності та поступово додайте цукор і ванільний цукор тонким струмом. Продовжуйте збивати суміш на високій швидкості, доки не утвориться пишна кремова маса. Додавайте до суміші по одному сирі яйця, перемішуючи до однорідної консистенції після кожного.
- Просійте через сито борошно з розпушувачем, змішайте з імбиром та додайте суху суміш до масла. Уважно перемішайте тісто на столі, припудреному борошном, та залиште на 15-20 хвилин, накривши харчовою плівкою або рушником.
- Розкатайте тісто на пласт приблизно 5 мм товщиною і виріжте з нього будь-які фігурки за допомогою форм для печива (можна також використовувати склянку). Викладіть вироби на лист, попередньо змащений маслом або вкритий пергаментним папером, і зробіть зверху невеликі отвори за допомогою соломинки, палички або трубочки для пиття.
- Печіть печиво приблизно 15 хвилин при 180°C. Вийміть лист із печі та залиште до повного охолодження. За той час підготуйте глазур для печива: змішайте цукрову пудру з лимонним соком і розділіть на кілька частин (за кількістю кольорів барвників).
- Занурте, покрийте або прикрасьте кожне печиво за допомогою кондитерського мішечка з глазур'ю (можна також перелити глазур у пакетик, відрізати невеликий кутик і нанести візерунки).
- Залиште новорічне печиво просихати до повного затвердіння глазурі. Потім можна нанизати стрічку через отвір та повісити печиво на ялинку.
І ось ваше неперевершене новорічне печиво готове до насолоди! Спробуйте приготувати його з різнокольоровою глазур'ю, створюючи неймовірні малюнки, або використовуйте його як частину святкового декору. Це смачна випічка, яка точно прикрасить ваші святкові заходи та принесе радість вашим близьким!