Пісочний пиріг зі згущеним молоком

Пісочний пиріг зі згущеним молоком
4.7
(11)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350-400 г згущеного молока
  • 1 яйце
  • 80 г борошна
  • 80 г вершкового масла
  • 1-2 ст.л. чистої льодяної води (за потреби)
  • 5 г ванільного цукру
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Бажано приготувати варене згущене молоко за 3-4 місяці до приготування пирога, щоб у ньому утворилися цукрові кристалики. Зберігати варене згущене молоко протягом усього цього часу при кімнатній температурі.
  2. Для приготування згущеного молока залити банку холодною водою, поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Варити згущене молоко приблизно 2 години на слабкому кипінні. Під час варіння вода повинна повністю покривати банку, щоб уникнути її вибуху (за необхідності додавати кип'яток у каструлю).
  3. Змішати м'яке масло з борошном і сіллю, замісити м'яке тісто. Додати сире яйце, воду (за потреби) і руками замісити до однорідності. Розкласти тісто в форму, рівномірно розподіливши його по дну та утворивши борти висотою приблизно 2-3 см.
  4. Поставити тісто в холодильник на годину, потім проколоти його по всій поверхні виделкою, покрити його папером для випікання і викласти на нього горох, рис або квасолю. Помістити форму в попередньо розігріту духовку до 180/200 °C на 20 хвилин.
  5. Вийняти форму з духовки, перекласти горох або квасолю в інший посуд, а тісто повністю охолодити. Покласти сверху зварене згущене молоко, рівномірно розподіливши його, і поставити в духовку, розігріту до 180 °C.
  6. Випікати пиріг зі згущеним молоком приблизно 10 хвилин. Потім вимкнути вогонь і залишити форму всередині духовки ще на 10-15 хвилин. Вийняти форму з духовки і дати пирогу повністю охолонути, а потім на кілька годин поставити його в холодильник.
  7. Охолоджений пісочний пиріг з вареним згущеним молоком можна прикрасити за своїм смаком, нарізати порційними шматочками і подавати. Смачного чаювання!