Шоколадний фадж

Шоколадний фадж
3.7
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 банка згущеного молока (близько 350 г)
  • 250 г молочного або темного шоколаду
  • 200 г пісочного печива
  • 100 г родзинок
  • 60-70 г будь-яких горіхів

Рецепт приготування:

  1. Накрийте форму для випічки пергаментним папером розміром приблизно 15 на 25 см. В каструлі з'єднайте розмелений шоколад зі згущеним молоком і поставте на слабкий вогонь.
  2. Нагрівайте шоколад зі згущеним молоком, постійно помішуючи, до повної однорідності і розчинення шоколаду. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште на декілька хвилин для охолодження.
  3. Печиво руками подрібніть на дуже маленькі шматочки або навіть на крупну крихту. Залийте родзинки гарячою водою і залиште на 10 хвилин.
  4. Горіхи очистіть, наріжте невеликими шматочками і легко підсмажте на сухій сковороді. Злийте воду з родзинок і дайте їм просохнути на рушнику. З'єднайте горіхи з печивом і родзинками, додайте все до шоколадного крему і перемішайте.
  5. Рівномірно розподіліть суміш в заздалегідь підготовлену форму, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник принаймні на 2 години. Наріжте затверділий шоколадний фадж на квадратні шматочки та подавайте до столу. Смачного чаювання!

Цікаві факти про шоколадний фадж:

  • Шоколадні фаджі походять з англійської кухні та здобули популярність у багатьох країнах.
  • Фаджі мають м'який та шовковистий шоколадний смак, який тане в роті.
  • Ви можете експериментувати з різними інгредієнтами, додавати горіхи, сухофрукти або кокосову стружку до суміші для отримання нових смакових відтінків.
  • Шоколадні фаджі чудово підходять як десерт для особливих випадків або просто для задоволення своєї шоко-пристрасті.

Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся вишуканим смаком шоколадного фаджу. Він точно стане улюбленими ласощами для всієї вашої родини!