Сирний десерт на пару

Сирний десерт на пару
4.2
(14)
Метод: У пароварці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г сирутворога (нежирного)
  • 150 г кураги
  • 150 г вершків 30-35% (можна замінити 20%)
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г грецьких горішків
  • 50 мл коньяку

Рецепт приготування:

  1. Курагу промийте в теплій воді, обсушіть та складіть у невелику миску. Залийте її коньяком і залиште на 2-3 години при кімнатній температурі.
  2. Після цього об'єднайте курагу в коньяку з половиною цукру і розітріть за допомогою блендеру до пюре.
  3. Горішки очистіть від шкаралупи, товсто наріжте і обсмажте на сухій сковороді на середньому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Після цього охолодіть їх і наріжте дрібніше.
  4. Сир протріть через сито або пропустіть через м'ясорубку. Яйця збийте з залишками цукру міксером протягом 5 хвилин до освітлення і збільшення об'єму в 2-3 рази.
  5. Жирні вершки збийте чистим міксером до пишності і змішайте з сиром (вершки 20% збивайте разом з сиром). Об'єднайте сирно-сливочну масу з яєчною і перемішайте лопаткою.
  6. Покладіть  десерт шарами, що чергуються, то сирну масу, то шар із кураги. Кожен шар посипте горішками. Поставте формочки в пароварку і готуйте сирний десерт протягом 15 хвилин.
  7. Подаючи десерт до столу після повного охолодження, прикрасьте за власним смаком. Смачного!

Цікавий факт:

Сир є джерелом білка та кальцію, що сприяє зміцненню кісток. Поєднання кураги та горішків додає цьому десерту аромату та хрусткості, роблячи його ідеальним для різних святкових подій. Не забудьте додати трішки свого творчого підходу до прикраси цього сирного десерту – це завжди вражає гостей!