Тістечка Павлова

Тістечка Павлова
4.3
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яєчні білки
  • 200 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. крохмалю
  • декілька крапель оцту 9% або лимонного соку
  • щіпка ванільного цукру

Крем для тістечок:

  • 250 г маскарпоне
  • 250 г рикотти
  • 200-300 г свіжих або розморожених ягід

Рецепт приготування:

  1. Відокремте білки від жовтків і залиште їх у морозильнику на кілька хвилин. Просійте крохмаль через сито разом із цукровою пудрою та ванільним цукром в одну миску, ретельно змішайте віночком.
  2. Збийте охолоджені білки з оцтом або лимонним соком міксером до стійких піків та поступово введіть цукрову пудру з крохмалем. Вводьте до однорідності та загусання білків.
  3. У кондитерський мішок або шприц наберіть білковий крем, сформуйте 5 тістечок на листі, викладеному пергаментом. За допомогою кондитерського мішка формуйте тістечка в спіралі від центру до краю, а потім додайте бортики вздовж зовнішнього краю тістечок.
  4. Тістечка Павлова потрібно випікати 1,5 години при 80-100°С для білого кольору та хрусткості або близько 1 години при 150°С, щоб отримати золотисту скоринку з ніжним безе всередині. Слідкуйте, щоб тістечка не згоріли зверху. Не відкривайте духовку під час випікання.
  5. Після закінчення процесу випікання вимкніть духовку, трохи відчиніть дверцята та повністю охолодьте тістечка в такому положенні (не виймаючи листа з духовки).
  6. Для крему змішайте рикотту та маскарпоне в одній мисці та ретельно розітріть.
  7. Покрийте охолоджені тістечка Павлова кремом (найкраще використовувати кондитерський шприц з фігурною насадкою) та прикрасьте свіжими ягодами на свій смак.
  8. Подавайте страву негайно після приготування та насолоджуйтеся! Смачного!

Цікавий факт:

Тістечка Павлова отримали свою назву на честь видатної танцівниці і акторки Анни Павлової, яка славилася своєю легкістю і ефірністю, так само, як ці тістечка.