Тістечка Павлова
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яєчні білки
- 200 г цукрової пудри
- 1 ч.л. крохмалю
- декілька крапель оцту 9% або лимонного соку
- щіпка ванільного цукру
Крем для тістечок:
- 250 г маскарпоне
- 250 г рикотти
- 200-300 г свіжих або розморожених ягід
Рецепт приготування:
- Відокремте білки від жовтків і залиште їх у морозильнику на кілька хвилин. Просійте крохмаль через сито разом із цукровою пудрою та ванільним цукром в одну миску, ретельно змішайте віночком.
- Збийте охолоджені білки з оцтом або лимонним соком міксером до стійких піків та поступово введіть цукрову пудру з крохмалем. Вводьте до однорідності та загусання білків.
- У кондитерський мішок або шприц наберіть білковий крем, сформуйте 5 тістечок на листі, викладеному пергаментом. За допомогою кондитерського мішка формуйте тістечка в спіралі від центру до краю, а потім додайте бортики вздовж зовнішнього краю тістечок.
- Тістечка Павлова потрібно випікати 1,5 години при 80-100°С для білого кольору та хрусткості або близько 1 години при 150°С, щоб отримати золотисту скоринку з ніжним безе всередині. Слідкуйте, щоб тістечка не згоріли зверху. Не відкривайте духовку під час випікання.
- Після закінчення процесу випікання вимкніть духовку, трохи відчиніть дверцята та повністю охолодьте тістечка в такому положенні (не виймаючи листа з духовки).
- Для крему змішайте рикотту та маскарпоне в одній мисці та ретельно розітріть.
- Покрийте охолоджені тістечка Павлова кремом (найкраще використовувати кондитерський шприц з фігурною насадкою) та прикрасьте свіжими ягодами на свій смак.
- Подавайте страву негайно після приготування та насолоджуйтеся! Смачного!
Цікавий факт:
Тістечка Павлова отримали свою назву на честь видатної танцівниці і акторки Анни Павлової, яка славилася своєю легкістю і ефірністю, так само, як ці тістечка.