Рецепт Сальса: крок за кроком
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг помідорів
- 1 велика цибулина
- половина лайма (сік)
- 1 маленький перець чилі
- 2 зубчики часнику
- кілька гілочок петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю почистити й дрібно порізати, часник почистити й подрібнити ножем. На пательні розігріти пару ложок олії і викласти цибулю. Смажити цибулю з часником 5 хвилин, помішуючи, до золотистого кольору.
- На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти на кілька хвилин у киплячу воду. Вийняти помідори з киплячої води і скласти в ємність із холодною водою. Зелень промити й подрібнити.
- Вийняти остиглі помідори з холодної води й очистити від шкірки. Порізати очищену м'якоть дрібними кубиками і додати в сковороду з цибулею і часником. Смажити сальсу близько 2-3 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Посолити і поперчити соус за смаком.
- Перець чилі вимити і розрізати вздовж на дві частини. Очистити чилі від насіння і дуже дрібно порізати, можна натерти на крупній тертці. Додати подрібнений перець чилі в сковороду через 2-3 хвилини після помідорів.
- Тушкувати соус на середньому вогні ще 2-3 хвилини. Влити сік половини лайма, подрібнену зелень і ретельно перемішати. Зняти сковорідку з вогню і залишити соус остигати.
- Соус Сальса ідеально смакує до кукурудзяних чіпсів, кесадільє та борошняних коржів. Подавати соус охолодженим. Смачного!
Також, цей соус можна зберігати в холодильнику до 5 днів, так що можете готувати більшу кількість та використовувати його в різних стравах. Наприклад, він чудово підійде як заправка для салату з авокадо та мідій або як топінг до тостів з тунцем. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся!