Рецепт Сальса: крок за кроком

Рецепт Сальса: крок за кроком
4.4
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг помідорів
  • 1 велика цибулина
  • половина лайма (сік)
  • 1 маленький перець чилі
  • 2 зубчики часнику
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю почистити й дрібно порізати, часник почистити й подрібнити ножем. На пательні розігріти пару ложок олії і викласти цибулю. Смажити цибулю з часником 5 хвилин, помішуючи, до золотистого кольору.
  2. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти на кілька хвилин у киплячу воду. Вийняти помідори з киплячої води і скласти в ємність із холодною водою. Зелень промити й подрібнити.
  3. Вийняти остиглі помідори з холодної води й очистити від шкірки. Порізати очищену м'якоть дрібними кубиками і додати в сковороду з цибулею і часником. Смажити сальсу близько 2-3 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Посолити і поперчити соус за смаком.
  4. Перець чилі вимити і розрізати вздовж на дві частини. Очистити чилі від насіння і дуже дрібно порізати, можна натерти на крупній тертці. Додати подрібнений перець чилі в сковороду через 2-3 хвилини після помідорів.
  5. Тушкувати соус на середньому вогні ще 2-3 хвилини. Влити сік половини лайма, подрібнену зелень і ретельно перемішати. Зняти сковорідку з вогню і залишити соус остигати.
  6. Соус Сальса ідеально смакує до кукурудзяних чіпсів, кесадільє та борошняних коржів. Подавати соус охолодженим. Смачного!

Також, цей соус можна зберігати в холодильнику до 5 днів, так що можете готувати більшу кількість та використовувати його в різних стравах. Наприклад, він чудово підійде як заправка для салату з авокадо та мідій або як топінг до тостів з тунцем. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся!