Смачний та ароматний соус для шашлика
Кухня
Інгредієнти:
- 500 гр помідорів (моно замінити кетчупом - легким)
- 1 цибулина
- 1 невеликий червоний пекучий перець (бажано чилі)
- 4-5 зубчиків часнику
- кілька гілочок кропу
- кілька гілочок петрушки
- кілька гілочок базиліка
- кілька гілочок кінзи
- яблучний оцет (можна замінити звичайним) - близько 1-2 ст.л. (+ 2 ст.л. для маринування)
- 1 ч.л. цукру
- сіль, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлі закип'ятити воду, на помідорах зробили хрестоподібний надріз і скласти в киплячу воду. Через 1 хвилину злити воду і залити холодною водою на пару хвилин. Усю зелень промити і відокремити гілочки від листя, подрібнити ножем.
- Цибулю почистити і подрібнити ножем, оцет змішати з 2 ст.л. води. Скласти цибулю в банку, залити оцтовою сумішшю і закрити банку кришкою. Ретельно перемішати все і залишити маринуватися, поки готується томатний соус для шашлику.
- Помідори очистити від шкірки та порізати кружальцями. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти помідори. Тушкувати томатну масу, помішуючи, близько 5 хвилин на середньому вогні.
- Червоний пекучий перець вимити і натерти на тертці. Якщо перець дуже гострий, його можна очистити від насіння. Коли соус набуде потрібної консистенції, додати сіль, подрібнений перець, ложку оцту і цукор. Ретельно перемішати.
- Додавати цукор і оцет у соус строго за смаком. Часник почистити і розчавити в часникодавці, додати в соус для шашлику і перемішати. Зняти сковороду з вогню, додати подрібнену зелень і перемішати.
- Перекласти готовий томатний соус у банку до маринованої цибулі та перемішати. Соус, приготований за цим рецептом, смакує не тільки з шашликом, а й з іншими м'ясними стравами. Смачного!
Необхідно зазначити, що цей рецепт можна адаптувати до власних смакових уподобань. Ви можете додати більше гострих перців, якщо любите пікантні страви, або зменшити кількість спецій, якщо бажаєте пом'якшити смак соусу. Експериментуйте і знаходьте свій власний ідеальний рецепт.