Соус Каррі

Соус Каррі
4.0
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 середніх помідорів
  • 400 гр кокосового молока (можна замінити 400 мл вершків 10-15%)
  • 200 мл чистої води
  • 3 цибулини
  • 3 невеликих гострих перці чилі
  • 5 ст.л. рослинної олії
  • невеликий пучок листя карі
  • 30 гр кореня імбиру
  • 2 ч.л. насіння гірчиці
  • 1 ч.л. пажитника
  • 1 ч.л. куркуми
  • 1 ч.л. солі
  • мелена паприка за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Для приготування соусу Каррі потрібно використовувати помідори без шкірки. Очистити їх можна таким чином: на кожному помідорі зробити невеликий хрестоподібний надріз і скласти все в каструлю з киплячою водою.
  2. Через 1-2 хвилини перекласти помідори в миску з холодною водою і залишити на кілька хвилин. Потім вийняти їх і очистити від шкірки, скласти в миску і ретельно розім'яти виделкою (можна подрібнити м'якоть у блендері).
  3. У невелику каструлю влити олію, додати чисте листя каррі, пажитник і насіння гірчиці. Обережно перемішати і поставити каструлю на помірний вогонь. Тушкувати, періодично помішуючи.
  4. Тим часом вимити гострий перець чилі, очистити його від насіння (якщо перець не дуже гострий - можна від насіння не очищати). Порізати очищений перець чилі дрібними шматочками і додати в каструлю.
  5. Корінь імбиру очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці, додати в каструлю і знову перемішати. Цибулю очистити та дрібно порізати, додати в каструлю. Додати паприку, куркуму і ретельно перемішати.
  6. Ще через хвилину додати в каструлю подрібнену м'якоть помідорів і ретельно перемішати. Паралельно закип'ятити воду і підігріти вершки до гарячої температури. Влити в соус Каррі щойно закипілу воду, додати сіль і ретельно перемішати.
  7. Потім влити, помішуючи, тонкою цівкою вершки. Довести соус Каррі до кипіння, зменшити вогонь і проварити при слабкому кипінні приблизно 5 хвилин. Після цього зняти соус із вогню, за бажанням можна пюрирувати в блендері.
  8. Можна остудити соус і відправити на зберігання в холодильник (зберігається домашній соус до 2-3 діб). Під час подачі його потрібно розігріти і полити м'ясну або рибну страву. Смачного!

Не обмежуйтеся лише м'ясом і рисом! Соус Каррі чудово підходить для приготування курки, овочевих страв, морепродуктів і навіть піци. Залийте ним свої улюблені страви та насолоджуйтеся неперевершеним смаком, що зачаровує та пробуджує ваші смакові рецептори.