Соус Каррі
Кухня
Інгредієнти:
- 6 середніх помідорів
- 400 гр кокосового молока (можна замінити 400 мл вершків 10-15%)
- 200 мл чистої води
- 3 цибулини
- 3 невеликих гострих перці чилі
- 5 ст.л. рослинної олії
- невеликий пучок листя карі
- 30 гр кореня імбиру
- 2 ч.л. насіння гірчиці
- 1 ч.л. пажитника
- 1 ч.л. куркуми
- 1 ч.л. солі
- мелена паприка за смаком
Рецепт приготування страви:
- Для приготування соусу Каррі потрібно використовувати помідори без шкірки. Очистити їх можна таким чином: на кожному помідорі зробити невеликий хрестоподібний надріз і скласти все в каструлю з киплячою водою.
- Через 1-2 хвилини перекласти помідори в миску з холодною водою і залишити на кілька хвилин. Потім вийняти їх і очистити від шкірки, скласти в миску і ретельно розім'яти виделкою (можна подрібнити м'якоть у блендері).
- У невелику каструлю влити олію, додати чисте листя каррі, пажитник і насіння гірчиці. Обережно перемішати і поставити каструлю на помірний вогонь. Тушкувати, періодично помішуючи.
- Тим часом вимити гострий перець чилі, очистити його від насіння (якщо перець не дуже гострий - можна від насіння не очищати). Порізати очищений перець чилі дрібними шматочками і додати в каструлю.
- Корінь імбиру очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці, додати в каструлю і знову перемішати. Цибулю очистити та дрібно порізати, додати в каструлю. Додати паприку, куркуму і ретельно перемішати.
- Ще через хвилину додати в каструлю подрібнену м'якоть помідорів і ретельно перемішати. Паралельно закип'ятити воду і підігріти вершки до гарячої температури. Влити в соус Каррі щойно закипілу воду, додати сіль і ретельно перемішати.
- Потім влити, помішуючи, тонкою цівкою вершки. Довести соус Каррі до кипіння, зменшити вогонь і проварити при слабкому кипінні приблизно 5 хвилин. Після цього зняти соус із вогню, за бажанням можна пюрирувати в блендері.
- Можна остудити соус і відправити на зберігання в холодильник (зберігається домашній соус до 2-3 діб). Під час подачі його потрібно розігріти і полити м'ясну або рибну страву. Смачного!
Не обмежуйтеся лише м'ясом і рисом! Соус Каррі чудово підходить для приготування курки, овочевих страв, морепродуктів і навіть піци. Залийте ним свої улюблені страви та насолоджуйтеся неперевершеним смаком, що зачаровує та пробуджує ваші смакові рецептори.