Як приготувати соус Чімічуррі?
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл рослинної олії (бажано оливкової)
- 100-120 гр будь-якої зелені (підійде кінза, розмарин або орегано)
- пучок петрушки, вагою близько 50 гр
- 3 ст.л. винного оцту (білого)
- 5 зубчиків часнику
- 1,5 ч.л. солі
- 1 ч.л. тертої цедри лимона
- пів ч.л. червоного меленого перцю
- пів-ч.л. цукру
Рецепт приготування страви:
- Часник очистити та дрібно порізати. Зелень промити, відокремити від стебел і подрібнити ножем. З'єднати зелень із часником і порубати все ножем (або подрібнити в блендері).
- З лимона зняти трохи цедри і натерти її на тертці, додати до зелені з часником. Туди ж влити оцет, всипати сіль, цукор і перець. Знову подрібнити в блендері або ретельно перемішати.
- Отриману зелену суміш поступово розбавити олією до однорідної консистенції. Соус Чімічуррі готовий, можна подавати його до столу. Смачного!
Якщо ви хочете насолодитися аутентичним аргентинським барбекю, не забудьте приготувати соус Чімічуррі, щоб додати до свого м'яса або риби. Ваші гості будуть приємно здивовані, коли ви зможете зробити цей соус вдома!