Рецепт приготування соусу Наршараб

Рецепт приготування соусу Наршараб
4.3
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг гранату
  • сіль за смаком
  • цукор за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Очистити зерна граната від шкірки та плівок, скласти в каструлю і поставити її на слабкий вогонь. Нагріваючи гранатові зерна на невеликому вогні, безперервно розминати дерев'яною ступкою до тих пір, поки зерна не почнуть біліти.
  2. Зняти каструлю з вогню та процідити отриманий сік через сито, ретельно віджати м'якоть від рідини. Поставити гранатовий сік на невеликий вогонь і помішуючи довести до кипіння. Проварити соус на слабкому вогні, безперервно помішуючи до легкого загусання.
  3. Зняти каструлю з вогню і відразу додати в соус сіль, перець і цукор за смаком, ретельно перемішати. Подавати готовий соус Наршараб до столу остиглим або охолодженим.

Цікавий факт: Наршараб - це традиційний азербайджанський соус, який в перекладі означає "кислий гранат". Цей соус не тільки додає стравам гостроту та свіжість, але й містить багато корисних речовин, таких як вітамін С та калій.