Рецепт приготування соусу Наршараб
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг гранату
- сіль за смаком
- цукор за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Очистити зерна граната від шкірки та плівок, скласти в каструлю і поставити її на слабкий вогонь. Нагріваючи гранатові зерна на невеликому вогні, безперервно розминати дерев'яною ступкою до тих пір, поки зерна не почнуть біліти.
- Зняти каструлю з вогню та процідити отриманий сік через сито, ретельно віджати м'якоть від рідини. Поставити гранатовий сік на невеликий вогонь і помішуючи довести до кипіння. Проварити соус на слабкому вогні, безперервно помішуючи до легкого загусання.
- Зняти каструлю з вогню і відразу додати в соус сіль, перець і цукор за смаком, ретельно перемішати. Подавати готовий соус Наршараб до столу остиглим або охолодженим.
Цікавий факт: Наршараб - це традиційний азербайджанський соус, який в перекладі означає "кислий гранат". Цей соус не тільки додає стравам гостроту та свіжість, але й містить багато корисних речовин, таких як вітамін С та калій.