Соус Карбонара: секрети смачного італійського соусу для пасти
Кухня
Інгредієнти:
- 350 гр копченої грудки або шинки
- 220-230 мл вершків 15%
- 4 яйця (жовтки)
- 75 гр твердого сиру (бажано пармезан)
- 2 зубчики часнику
- сіль, чорний мелений перець і мелений мускатний горіх за смаком
Рецепт приготування страви:
- Часник очистити і дуже дрібно порізати ножем. Копчене куряче філе або шинку порізати дрібною соломкою або маленькими кубиками. На сковорідку влити 1 ст.л. олії і поставити на вогонь.
- Викласти в розігріту олію подрібнений часник і обсмажити його протягом 1-2 хвилин, помішуючи. Потім додати подрібнену шинку і перемішати. Смажити шинку з часником на середньому вогні близько 3 хвилин, періодично помішуючи.
- Жовтки відокремити від білків і з'єднати в мисці. Збиваючи жовтки вінчиком або міксером на низькій швидкості, влити тонкою цівкою вершки. Змішувати вершковий соус міксером або вінчиком до однорідності.
- Потім влити отриману суміш у сковороду з часником і шинкою, розмішати. Готувати вершковий соус Карбонара на невеликому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин після закипання. Коли соус почне загусати, додати тертий пармезан і розмішати.
- Через півхвилини-хвилину можна додати в соус Карбонара пасту і перемішати. Ще через хвилину перекласти пасту з соусом по тарілках, прикрасити зеленню і подавати. Є й інший спосіб подачі - полити пасту в тарілках готовим соусом Карбонара і подавати до столу. Смачного!
Секрет смаку соусу Карбонара полягає в поєднанні ніжності вершків, аромату копченої грудки або шинки, насиченості пармезану та легкого присмаку часнику. Ця гастрономічна гармонія робить цей соус по-справжньому неперевершеним.