Сметанний соус з грибами

Сметанний соус з грибами
4.3
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг печеріць
  • 200 г сметани
  • 1 цибулина
  • 3 ст.л. рослинного масла
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна
  • 0,5 ч.л. солі
  • чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте гриби та наріжте дрібними шматочками, цибулю також дрібно наріжте. Розігрійте 1-2 ст.л. рослинного масла на сковороді та обсмажте цибулю протягом 2-3 хвилин на слабкому вогні.
  2. Додайте печериці та готуйте їх разом із цибулею ще 10 хвилин, періодично помішуючи, на слабкому вогні. Посоліть та поперчіть за смаком. Окремо розігрійте вершкове масло на іншій сковороді на слабкому вогні.
  3. Додайте борошно до розігрітого масла, збільшіть вогонь до середнього та обсмажуйте ще 1-2 хвилини, постійно помішуючи лопаткою, доки борошно не набуде ніжно-карамельного кольору. Перекладіть борошно до грибів разом із залишеною рідиною (якщо грибного соку залишилось мало - можна долити трохи окропу).
  4. Готуйте, постійно помішуючи, протягом 2 хвилин. Додайте дрібно нарізану зелень, сіль, перець за смаком, дрібно нарізаний часник. Додайте сметану, перемішайте та дайте покипіти ще півхвилини.
  5. Зніміть сковороду з вогню, накрийте кришкою та залиште до повного охолодження. Подається сметанно-грибний соус з локшиною, пастою, макаронами або будь-якими картопляними стравами. Смачного!

Цікавий факт:

Грибний соус є одним з найпопулярніших соусів у світі. Він зустрічається у різних кухнях, де гриби мають особливе значення. Наприклад, у французькій кухні він нерозривно пов'язаний з деликатесом - філе міньйон, а у італійській кухні відмінно підходить до різних видів пасти. Чудова новина для грибників: цей соус також відмінно підходить для консервації, що дозволить насолоджуватись смаком грибів протягом усього року!