Соус на основі йогурту (з огірками)

Соус на основі йогурту (з огірками)
4.9
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 мл класичного йогурту (без додатків та фруктових наповнювачів)
  • 1-2 огірка
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1,5 ст.л. лимонного соку
  • невеликий пучок кропу та петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • кілька листків м'яти

Рецепт приготування:

  1. Йогурт найкраще вибирати зі вмістом жиру 5%. Якщо він недостатньо густий, краще взяти трохи більше йогурту за об'ємом, перекласти в марлевий мішечок (4-5 шарів марлі) та підвісити на півгодини над мискою, куди стече зайва волога. Ця процедура допоможе залишити лише густий жирний йогурт без зайвої сироватки.
  2. Огірки помити, зрізати кінчики з обох сторін, зняти шкірку та натерти м'якоть огірків на крупній тертці (або якомога дрібніше нарізати ножем). Змішати дрібно нарізані огірки в сіті, добре посолити їх. Перемішати, залишити на 15-25 хвилин, щоб витік зайвий сік.
  3. Тим часом вижати потрібну кількість соку з м'якоті лимону та процідити його через сіто,щоб позбавити від кісточок та м'якоті. Зелень разом з листями м'яти промити та нарізати. Зубчики часнику очистити та пропустити через часникодавку.
  4. Огірок віджати від вологи, потім промокнути паперовим рушником або серветкою та перекласти в миску. З'єднати йогурт з огірком, дрібно нарізаною зеленню, часником, оливковою олією, лимонним соком, поперчити за смаком і перемішати.
  5. Йогуртовий соус готовий до подачі відразу після приготування, але бажано дати йому настоятися у холодильнику близько години - він стане ще смачнішим. Смачного!

Цікавий факт:

Йогуртовий соус з огірком та зеленню є популярною стравою в багатьох кухнях світу. Українська версія цього соусу здатна освіжити будь-яку страву та додати їй неперевершений смаковий акцент.