Тісто на кефірі для вареників

Тісто на кефірі для вареників
3.8
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700-800 гр борошна
  • 0,5 л кефіру
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. цукру
  • 1,5 ч.л. соди
  • 1 ч.л. солі

Інструкції:

  1. Вийміть кефір з холодильника і залиште на 10-15 хвилин, щоб він набрав кімнатної температури.
  2. Просійте борошно через сито разом із сіллю та содою, добре перемішайте і зробіть у центрі ямку.
  3. У невеликій мисці розбийте яйце, додайте цукор та добре збийте вінчиком до отримання світлої та пухкої маси.
  4. Додайте збите яйце з цукром у центр борошна, добре перемішайте, знову зробіть ямку і потроху додайте кефір, постійно перемішуючи з країв миски. Замісіть тісто руками, додавши трохи борошна, якщо потрібно.
  5. Покрийте миску з тістом легким рушником і залиште на 30 хвилин, щоб тісто настоялося перед ліпленням.
  6. Тісто на кефірі для вареників готове!