Тісто на кефірі для вареників
Кухня
Інгредієнти:
- 700-800 гр борошна
- 0,5 л кефіру
- 1 яйце
- 1 ст.л. цукру
- 1,5 ч.л. соди
- 1 ч.л. солі
Інструкції:
- Вийміть кефір з холодильника і залиште на 10-15 хвилин, щоб він набрав кімнатної температури.
- Просійте борошно через сито разом із сіллю та содою, добре перемішайте і зробіть у центрі ямку.
- У невеликій мисці розбийте яйце, додайте цукор та добре збийте вінчиком до отримання світлої та пухкої маси.
- Додайте збите яйце з цукром у центр борошна, добре перемішайте, знову зробіть ямку і потроху додайте кефір, постійно перемішуючи з країв миски. Замісіть тісто руками, додавши трохи борошна, якщо потрібно.
- Покрийте миску з тістом легким рушником і залиште на 30 хвилин, щоб тісто настоялося перед ліпленням.
- Тісто на кефірі для вареників готове!