Вареники з капустою на пост: ситний рецепт

Вареники з капустою на пост: ситний рецепт
4.3
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для вареників з капустою:

  • 350 гр борошна
  • 150 мл чистої води
  • 1 ст.л.олії
  • 1/3 ч. л. солі

Начинка для вареників:

  • 0,5 кг білокачанної капусти
  • 150 гр моркви
  • 1 цибулина
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти в миску із сіллю та розмішати, зробити в центрі поглиблення. Воду підігріти до теплої температури, додати олію і розмішати. Безперервно підсипаючи борошно з країв, влити в поглиблення теплу рідину.
  2. Вимісити м'яке тісто, що не липне до рук, щільно обгорнути його харчовою плівкою і прибрати в холодильник на годину. Тим часом приготувати начинку із капусти для пісних вареників.
  3. Цибулю очистити і дрібно нарізати, моркву очистити та натерти на великій тертці. Капусту дуже дрібно нашаткувати. У глибоку сковороду влити 3 ст. рослинної олії і викласти цибулю. Смажити його на невеликому вогні, помішуючи до золотистого кольору.
  4. Потім додати в сковороду моркву і обсмажувати овочі ще кілька хвилин до м'якості, помішуючи лопаткою. Приблизно третину овочевої засмажки перекласти на окрему тарілку, в сковороду влити ложку рослинної олії і скласти туди подрібнену капусту.
  5. Обсмажувати її на середньому вогні приблизно 10 хвилин, помішуючи. Потім влити 50 мл окропу, перемішати і гасити до повного випаровування. Знову влити 50 мл окропу і готувати капусту із засмажкою до випаровування рідини, помішуючи лопаткою.
  6. Таким чином вливати окроп у міру випаровування води, готувати капустяну начинку в межах 40 хвилин на невеликому вогні до м'якості. Ближче до кінця приготування посолити та поперчити начинку до смаку.
  7. Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою і залишити щонайменше на 15-20 хвилин остигати. Тісто для вареників вийняти з холодильника, вийняти з плівки та розкатати у тонкий пласт близько 3 мм завтовшки.
  8. Вирізати із пласта тіста кружки склянкою 6-8 мм у діаметрі. Покласти одну половину кожного кола по 1 ч.л. начинки, накрити вільним тістом, щільно з'єднати та защипати краї. Викласти вироби із тіста з начинкою на поверхню, присипану борошном.
  9. У каструлі закип'ятити близько 1 л води, посолити і додати лавровий лист (не обов'язково). Всипати в киплячу підсолену воду вареники з капустою і варити приблизно 5 хвилин після закипання.
  10. Злити воду з вареників і перекласти на тарілку, заправити олією, додати овочеву засмажку і перемішати. Смачного!

Ці вареники з капустою на пост є не тільки ситною, але й корисною стравою. Капуста - це один з найбільш корисних овочів, вона містить велику кількість вітамінів та мінералів, а морква - це джерело бета-каротину, який є потужним антиоксидантом. Вареники з капустою - це чудовий вибір для тих, хто хоче поїсти ситну та корисну страву під час посту.