Рецепт вареників на пару з полуниці

Рецепт вареників на пару з полуниці
5.0
(15)
Метод: У пароварці
Час приготування: 210 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для вареників на пару:

  • 400 гр борошна
  • 250 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 1,5 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. соди без гірки
  • щіпка ваніліну
  • дрібка солі

Полунична начинка для парових вареників:

  • 0,5 кг полуниці
  • цукор за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кефір і яйце заздалегідь вийняти з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Потім з'єднати сире яйце з кефіром у мисці та збовтати віночком або виделкою із сіллю та цукром.
  2. Влити рослинну олію, додати ванілін і ще раз збовтати. Поступово всипати до кефірної суміші борошно (залишити кілька ложок для замісу) і вимісити тісто, що не липне до рук.
  3. Перекласти його на стіл, присипаний содою і борошном, що залишилося, ретельно вимісити до повного вбирання тістом соди. Обернути тісто харчовою плівкою і прибрати на півгодини в холодильник.
  4. Тим часом перебрати полуницю, очистити ягоди від хвостиків, промити і дати стекти воді. Великі ягоди порізати на 2-3 частини. Вийняти тісто з холодильника і розділити на рівні за розміром шматочки (виходить близько 20-25 штук).
  5. Кожен шматочок тіста прим'яти і розкачати в кружечок, покласти в центрі кілька ягід полуниці, присипати цукром. Обгорнути начинку тістом і защипати краї, надати виробу форму вареника.
  6. Тим часом закип'ятити воду в пароварці або в каструлі (зверху можна обтягнути каструлю марлею і викласти туди вареники). Викласти готові вироби з тіста на підставку пароварки або на марлеву тканину, накрити кришкою.
  7. Готувати вареники з полуницею на пару близько 5-10 хвилин залежно від розміру. Зняти кришку, перекласти парові вареники з полуничною начинкою на тарілку або в миску, присмачити вершковим маслом і посипати цукром (за смаком). Подавати до столу гарячими, зі сметаною або з молоком. Смачного!

Вареники на пару - це відмінний варіант для тих, хто любить поїсти смачно, але не хоче переступати межі здорового харчування. Такі вареники мають значно менше калорій, ніж звичайні вареники, бо не потребують жиру для смаження. Вони дуже корисні, тому що зберігають усі корисні властивості полуниці та кефіру. А додавши вершкове масло, ви додасте цілий ряд корисних жирів до страви.