Тісто для пельменів у хлібопічці
Кухня
Інгредієнти:
- 450 гр борошна
- 180-200 мл чистої води
- 1 яйце
- 1 ч.л. солі без гірки
Рецепт приготування страви:
- У чашу хлібопічки вбити сире яйце, додати сіль і влити воду кімнатної температури. Просіяти зверху через сито борошно, закрити кришку і поставити режим Замісу тіста (близько 1,5 годин).
- Вийняти готове тісто з хлібопічки на стіл, присипаний борошном. Якщо ви хочете приготувати з цього тіста вареники, можна одразу його розгортати та вирізати коржі для вареників (або скачати з тіста ковбаску, нарізати невеликими шматочками та розкачати в корж).
- Якщо ви хочете використовувати отримане тісто для пельменів, потрібно ретельно вимісити його на 2-3 ст.л. додаткового борошна, щоб воно стало дуже крутим. Розкатати пельменне тісто в тонкий пласт і вирізати з нього невеликі кружечки.
- Покласти на половину кружка начинку або фарш, змастити краї кола водою. Накрити начинку другою половинкою кола тіста і щільно защипати краї. Отримані вироби можна зварити в киплячій підсоленій воді до готовності або заморозити.
Тісто для пельменів у хлібопічці - це дуже зручний і простий спосіб приготування тіста, який забезпечує ідеальний результат. Не потрібно займатися борошняними роботами і витрачати багато часу на заміс, тісто готується самостійно в хлібопічці. Крім того, таке тісто можна заморожувати і використовувати в майбутньому.