Рецепт свинячої рульки в рукаві з морквою і часником
Кухня
Інгредієнти:
- 1 середня свиняча рулька
- 1 середня морква
- 4-5 зубчиків часнику
- 2 ч.л. меленої паприки
- сіль, чорний і червоний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свинячу рульку промити, покласти в миску і залити трохи теплою водою доверху. Залишити на 2-3 години в кімнатній температурі. Потім вимити рульку і гарненько поскоблити шкіру ножем, знову промити і насухо витерти серветками.
- Акуратно зрізати м'ясо (разом зі шкірою) з кістки так, щоб вийшов один пласт м'яса. Відбити кухонним молоточком пласт до м'якості, натерти сіллю і перцем. Часник почистити і порізати тонкими пластиночками, рівномірно викласти поверх м'яса, попередньо змастивши його паприкою.
- Згорнути рульку в щільний рулет, обв'язати ниткою (не обов'язково) і обгорнути харчовою плівкою або пакетом. Залишити рулет маринуватися в холодильнику на 10-12 годин (можна на ніч).
- Вийняти свинячий рулет із холодильника, зняти харчову плівку. Щільно обв'язати рулет грубою товстою ниткою або тонкою мотузкою і помістити в рукав для запікання, зав'язати його кінці з обох боків.
- Запікати свинячу рульку в духовці до готовності близько 2 годин за 180/200С. За 10-15 хвилин до готовності вийняти страву з духової шафи, розрізати зверху рукав і розгорнути його, відправити запікатися м'ясо до рум'яної скоринки (бажано полити її соусом, який утворився на дні рукава).
- Готову рульку звільнити від нитки, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Страва смачна і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!
Свинина – одне з найпопулярніших м'ясних страв, яке можна приготувати на різні способи. Але саме запікання в рукаві з морквою і часником додає особливого аромату і смаку. До того ж, цей рецепт є простим у виконанні і не вимагає великої кількості інгредієнтів, тому з ним справиться навіть початківець. Запечена свинина в рукаві готується досить довго, але результат вартує того! Подавайте цю страву на святковий стіл або на повсякденний обід – вона завжди буде вдалим вибором для всіх любителів м'яса.