Як приготувати фарширований кабачок в мультиварці

Як приготувати фарширований кабачок в мультиварці
4.7
(10)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 великий кабачок або 2 цукіні
  • 400 гр яловичого фаршу
  • 3 помідори
  • 200 гр рису
  • 2 цибулини
  • 1 болгарський перець
  • 50 гр сметани
  • 50 гр твердого сиру
  • 1 ст.л. борошна
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кабачок вимити, розрізати впоперек на дві частини й обережно вирізати м'якоть ножем так, щоб залишилося близько 1 см м'якоті на шкірці. Мають вийти "стаканчики" з кабачка. Якщо шкірка стара - потрібно зняти її тонким шаром з овочів.
  2. М'якоть очистити від насіння і пропустити через м'ясорубку разом з очищеною цибулею. Рис промити під струменем води й обсушити. З'єднати в одній мисці фарш, кабачок, моркву, рис, посолити і поперчити за смаком, перемішати.
  3. Чашу мультиварки змастити олією і поставити туди стаканчики з кабачків, зрізаними боками догори. Наповнити кожну половину кабачка начинкою з фаршу і рису.
  4. Помідори з болгарським перцем вимити, часник очистити від плівки. Подрібнити помідори з перцем і часником до однорідної консистенції за допомогою блендера або м'ясорубки. Додати борошно, потім сметану і перемішати.
  5. Залити отриманим соусом вміст мультиварки, посолити, поперчити і посипати тертим сиром. Закрити кришку мультиварки і встановити режим Мультиповар (110С) на 30 хвилин.
  6. Після звукового сигналу відключити мультиварку від мережі і залишити на 15 хвилин настоятися. Відкрити кришку і перекласти фаршировані кабачки з мультиварки на тарілку. Смачного!

Ця страва - чудовий вибір для вечері з родиною чи друзями. Вона не тільки виглядає апетитно, але й легко готується, займаючи мінімум часу. Інгредієнти, необхідні для цієї страви, можна легко знайти в будь-якому магазині, а ціна їх вас приємно здивує. Також цей рецепт можна змінити під свій смак, додавши свої улюблені інгредієнти або змінивши кількість і тип начинки. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся чудовими смаками цієї страви.