Рецепт печінки по-строгановськи
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг яловичої або курячої печінки
- 300 гр сметани 15%
- 2 цибулини
- 50-70 мл чистої води
- 2 ч.л. борошна
- 1 лавровий лист
- 5 горошин чорного перцю
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Печінку промити, видалити плівку і порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити та порізати дрібними шматочками. На сковорідку влити 50 мл рослинної олії, поставити її на сильний вогонь.
- У розігріту олію всипати подрібнену цибулю і перемішати, обсмажувати її до золотистого кольору на слабкому вогні. Додати до смаженої цибулі подрібнену печінку і знову перемішати.
- Смажити печінку на середньому вогні близько хвилини, помішуючи. Додати сіль, перець за смаком, додати борошно і швидко перемішати. В окремій ємності змішати сметану з водою, додати отриману суміш у сковороду.
- Готувати печінку по-строгановськи після закипання близько 15 хвилин на невеликому вогні. Зняти сковорідку з вогню і накрити кришкою, залишити на кілька хвилин. Зняти кришку, розкласти печінку в сметанному соусі по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Печінка по-строгановськи - це дуже популярна страва в Україні, яка отримала свою назву на честь князя Олександра Строганова. Він був відомий своєю любов'ю до гарної їжі, і печінка в соусі стала його улюбленою стравою.