Рецепт печінки по-строгановськи

Рецепт печінки по-строгановськи
4.7
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яловичої або курячої печінки
  • 300 гр сметани 15%
  • 2 цибулини
  • 50-70 мл чистої води
  • 2 ч.л. борошна
  • 1 лавровий лист
  • 5 горошин чорного перцю
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Печінку промити, видалити плівку і порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити та порізати дрібними шматочками. На сковорідку влити 50 мл рослинної олії, поставити її на сильний вогонь.
  2. У розігріту олію всипати подрібнену цибулю і перемішати, обсмажувати її до золотистого кольору на слабкому вогні. Додати до смаженої цибулі подрібнену печінку і знову перемішати.
  3. Смажити печінку на середньому вогні близько хвилини, помішуючи. Додати сіль, перець за смаком, додати борошно і швидко перемішати. В окремій ємності змішати сметану з водою, додати отриману суміш у сковороду.
  4. Готувати печінку по-строгановськи після закипання близько 15 хвилин на невеликому вогні. Зняти сковорідку з вогню і накрити кришкою, залишити на кілька хвилин. Зняти кришку, розкласти печінку в сметанному соусі по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Печінка по-строгановськи - це дуже популярна страва в Україні, яка отримала свою назву на честь князя Олександра Строганова. Він був відомий своєю любов'ю до гарної їжі, і печінка в соусі стала його улюбленою стравою.